Ο Νίκος Πορτοκάλογλου είναι ζεστός, φιλικός, ευαίσθητος -οικογενειάρχης. Γεννήθηκε στον Βόλο, μεγάλωσε στην Νέα Σμύρνη, ζει στο Χαλάνδρι. Αυτή η συνέντευξη είναι μία από τις πιο εξομολογητικές της ζωής του.

«Η διάλυση των Φατμέ ήταν κομβική στιγμή, το τέλος της εφηβείας μου -με έναν βίαιο τρόπο. Για μένα οι Φατμέ ήταν η παράταση των εφηβικών χρόνων, οι συμμαθητές μου από το σχολείο. Ημασταν όμως πια τριαντάρηδες. Συνέχισα μόνος, δεν αναρωτήθηκα ποτέ, το θεωρούσα αυτονόητο».

Ολοκληρώσαμε την καλοκαιρινή περιοδεία με τον Λαυρέντη, παίξαμε, τελευταία συναυλία στην πόλη μας, στον Βόλο, μια πολύ συγκινητική βραδιά, όπου ήρθαν συγγενείς και φίλοι. Μετά εκείνος πήγε στο χωριό, στην κόρη του κι εγώ γύρισα Αθήνα. Προετοιμαζόμασταν για το Ηρώδειο, σε τρεις μέρες. Μιλήσαμε το βράδυ της παραμονής. Είχα κάνει πρόβα με μια παιδική χορωδία που θα είχαμε στο Ηρώδειο και του τηλεφώνησα: “Ελα Λάρυ, όλα καλά, τα πιτσιρίκια είναι σούπερ…”. “Μπράβο Νικολάκη μου, ωραία, θα τα πούμε αύριο”. Και στις πέντε το πρωί χτύπησε το τηλέφωνο -ήταν ο συνεργάτης του Λαυρέντη και… Από τις πιο οδυνηρές στιγμές της ζωής μου»...