Μέσα στο επόμενο διάστημα θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την δημοπράτηση του έργου της βελτίωσης - συντήρησης της Πατρών - Πύργου.

Πρόκειται για τις εργασίες που θα δώσουν μία προσωρινή λύση για την ασφάλεια των οχημάτων στη συγκεκριμένη εθνική οδό που έχει χαρακτηριστεί καρμανιόλα.

Η λύση αυτή δίνεται με χρηματοδότηση του υπουργείου Υποδομών, μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, ένα έργο που έχει περάσει από σαράντα κύματα και που αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, με την κυβέρνηση να περιμένει το πράσινο φως από τις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κομισιόν.

Οι παρεμβάσεις αυτές που θα γίνουν θα είναι σημαντικές, έχοντας σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, σε έναν δρόμο αρκετά επικίνδυνο σε πολλά σημεία του, που έχει κοστίσει όλα αυτά τα χρόνια ανθρώπινες ζωές, ντύνοντας δεκάδες οικογένειες στα μαύρα.

Η εργολαβία για τις παρεμβάσεις αυτές φτάνουν στον προϋπολογισμό τους το ύψος των 30 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν να κάνουν με διάφορες εργασίες σε όλα τα τμήματα της εθνικής οδού.

Η πρώτη και σημαντική παρέμβαση που θα γίνει έχει να κάνει με την τοποθέτηση κορυνών (πλαστικά κολωνάκια) στις δύο κατευθύνσεις της εθνικής οδού.

Οι κορύνες αυτές θα είναι σαν τα κολωνάκια που μπαίνουν στα εργοτάξια και θα βοηθούν τα οχήματα στο να μην ξεφεύγουν από την πορεία τους και να εισέρχονται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Οι κορύνες, σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα των παρεμβάσεων θα είναι από εδώ και στο εξής το κύριο χαρακτηριστικό της Πατρών - Πύργου αφού θα υπάρχουν σε πάνω από το 70% των τμημάτων της.


Έργα Οδικής Ασφάλειας Πάτρας-Πύργου

Φωτεινή σηματοδότηση

Μέσα στις παρεμβάσεις αυτές που θα γίνουν προβλέπεται η τοποθέτηση ειδικής φωτεινής σηματοδότησης στα σημεία της Πατρών - Πύργου που βρίσκονται στο ύψος οικισμών, έτσι ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν και να μειώνουν την ταχύτητα των οχημάτων τους, ενώ παρόμοιος φωτισμός αναμένεται να μπει και στους κόμβους της εθνικής οδού, κάτι που δεν υπάρχει τώρα και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα.

Επίσης στις εργασίες που είναι να γίνουν υπάρχει η κατά το δυνατόν διευθέτηση των ανεξέλεγκτων προσβάσεων, σε σημεία εισόδων και εξόδων της εθνικής οδού ή ακόμα και το κλείσιμο τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Ενδιάμεση λωρίδα

Προβλέπεται εξάλλου και η δημιουργία μιας ενδιάμεσης εναλλασσόμενης λωρίδας, ανάμεσα στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, για τα υπεραστικά τμήματα, κάτι που θα βοηθήσει στις ασφαλείς προσπεράσεις.

Η λωρίδα αυτή θα τοποθετηθεί σε 28 τμήματα της εθνικής οδού και θα έχει συνολικό μήκος γύρω στα 52 χιλιόμετρα. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν εργασίες που θα έχουν να κάνουν με την κατασκευή αντιολισθηρής στρώσης κυκλοφορίας, αλλά και την αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα στα τμήματα της οδού που έχουν υποστεί σημαντικές φθορές.