Σε έξι μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η ριζική ανακαίνιση του κτιρίου του παλιού Αρσακείου, στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα.

Παρόλο που οι εργασίες εξελίσσονταν κανονικά και ο εργολάβος ήταν από την αρχή του έργου, εντός του χρονοδιαγράμματος, η πανδημία και τα lockdown έφεραν μία μερική καθυστέρηση αφού η όλη αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί επηρεάζει έμμεσα και τον κατασκευαστικό τομέα.

Το έργο θα ολοκληρωνόταν στις 8 Δεκεμβρίου και ο ανάδοχος έκανε αίτημα στην διεύθυνση αρχιτεκτονικού έργου για να πάρει μία εξάμηνη παράταση, αίτημα που έγινε αποδεκτό από την οικονομική επιτροπή.

Έτσι, το έργο του παλαιού Αρσακείου, ενός ιστορικού κτιρίου που η δημοτική αρχή κατόρθωσε να σώσει από τη φθορά του χρόνου και να το αξιοποιήσει, θα παραδοθεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Θυμίζουμε ότι εκεί θα φιλοξενηθούν οι περισσότερες από τις δημοτικές υπηρεσίες, ενώ θα μεταφερθεί και το δημαρχιακό μέγαρο, όπως και το γραφείο του δημάρχου.

Η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών θα πάρει κάποιον χρόνο, ενώ εκτός των εξωτερικών εργασιών που είναι σε φάση ολοκλήρωσης θα γίνουν και εργασίες στους εσωτερικούς χώρους για την ανάδειξη της αισθητικής του κτιρίου. Οπότε με βάση τις εκτιμήσεις το παλαιό Αρσάκειο θα λειτουργεί κανονικά ως νέα έδρα του δήμου από τα τέλη του 2021 και μετά.