Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Αττική, αλλά και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, έφερε δεκάδες τηλεφωνήματα για βοήθεια στην πυροσβεστική.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, έγιναν 169 κλήσεις για παροχή βοήθειας, κυρίως για αντλήσεις υδάτων. Οι περισσότερες αφορούσαν την Αττική όπου συνολικά η πυροσβεστική δέχτηκε 69 κλήσεις, εκ των οποίων οι 36 αφορούσαν κοπές δέντρων, οι 7 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταξύ άλλων χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν και τρεις άνθρωποι.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η πυροσβεστική, στην Αττική υπήρξαν 69 κλήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν 36 κοπές δέντρων, 7 αντλήσεις υδάτων, 5 αφαιρέσεις αντικειμένων και 3 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Τα περισσότερα προβλήματα και οι κλήσεις αφορούσαν τις περιοχές Χαϊδάρι, Φυλή, Αχαρνές, Χαλάνδρι και Διόνυσο.

Στην Κεντρική Μακεδονία και κυρίως στο Δήμο Σερρών, έγιναν 100 κλήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν ως τα μεσάνυχτα 29 αντλήσεις υδάτων και 19 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο στις περιοχές, Αχινός, Ν. Σκοπός, Ν. Σούλι, Μαυροθάλασσα και Τράγιλο.

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν δύο τουλάχιστον επεμβάσεις για αντλήσεις υδάτων και μια απομάκρυνση ηλικιωμένου ατόμου σε ασφαλές σημείο.