Το προφητικό «Contagion» του 2011 ήρθε ξανά στην επικαιρότητα και συζητήθηκε όσο λίγες ταινίες κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, λόγω της πανδημίας και των απαγορευτικών.

Τώρα ο σκηνοθέτης του δηλώνει πως ετοιμάζει την «φιλοσοφική» συνέχεια της ταινίας μαζί με τον σεναριογράφο του «Contagion», Scott Z. Burns.

«Ετοιμάζω κάτι μαζί με τον Scott Burns, ένα είδος φιλοσοφικής συνέχειας του Contagion, αλλά σε διαφορετικό πλαίσιο» ανάφερε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ στο podcast Happy Sad Confused.

Ο σκηνοθέτης σημείωσε πως η ταινία που σχεδιάζει να γυρίσει δεν θα είναι σίκουελ με την κυριολεκτική έννοια της λέξης και ότι μάλλον δεν θα μοιράζεται χαρακτήρες με το πρώτο φιλμ. «Ο Scott και εγώ σκεφτόμαστε πως θα μπορούσε να ειπωθεί τώρα μια ιστορία τύπου Contagion» συνέχισε ο σκηνοθέτης.


Contagion (2011) Official Exclusive 1080p HD Trailer

Στο θρίλερ του 2011 μια θανατηφόρα ασθένεια ξεσπά και μια ομάδα γιατρών από όλο τον κόσμο καλείται να αντιμετωπίσει την απειλή. Η Γκουίνεθ Πάλτροου υποδύεται την Ασθενή Μηδέν ενώ η ταινία επικεντρώνεται στην ταχύτητα με την οποία μπορεί ένας ιός μπορεί να μετατραπεί σε πανδημία.

Γνώριμες πλέον καταστάσεις όπως τα απαγορευτικά και οι αγορές πανικού περιλαμβάνονται στο σενάριο της ταινίας.

Ηθοποιοί του «Contagion» η Κέιτ Γουίνσλετ και η Μαριόν Κοτιγιάρ συμμετείχαν φέτος μαζί με επιστήμονες σε καμπάνια για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.