Συστατικά

1 φλιτζάνι ρεβίθια
1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
1 κουτ. της σούπας νερό
1 1/3 κουτ. της σούπας σπόροι σουσαμιού
2 κουτ. του γλυκού κύμινο
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. του γλυκού baking powder
1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
1/2 κουτ. του γλυκού τσίλι
1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1/4 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
Λίγο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

Από το προηγούμενο βράδυ, τοποθετείς τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό, για να καθαρίσουν. Τα αφήνεις όσο κοιμάσαι ή τουλάχιστον οκτώ ώρες.
Την επόμενη ημέρα, χτυπάς τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ, μέχρι να λιώσουν. Προσθέτεις λίγο νερό παράλληλα, μέχρι να λιώσει και να αποκτήσει απαλή υφή.
Μόλις πάρει την υφή κρέμας, προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζεις να χτυπάς στο μπλέντερ.
Σκεπάζεις το μείγμα με μία μεμβράνη και το τοποθετείς στο ψυγείο για μία ώρα.
Φοράς τα γάντια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες.
Ζεσταίνεις ένα τηγάνι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Τηγανίζεις σταδιακά τις μπαλίτσες (4-5 λεπτά η κάθε πλευρά) και, μόλις ετοιμαστούν, τις τοποθετείς σε ένα χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι τους.

Πηγή: tlife.gr