Μπορεί τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών να είναι σε αναστολή εξαιτίας του κορωνοϊού, όμως η Αλεξία Σταθοπούλου πρόλαβε να κάνει ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα της.

Μιλάμε φυσικά για την Πατρινή βοηθό διαιτητή που φέτος ανέβηκε στην Γ’ Εθνική, με τους αρμοδίους να την δικαιώνουν για την προσπάθεια που έχει καταβάλει τα τελευταία έξι χρόνια που ασχολείται με τον χώρο.

Ανιψιά του προέδρου του συνδέσμου διαιτητών Αχαΐας, Γιώργου Σταθόπουλου, πήρε το μικρόβιο του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας και ασχολήθηκε από τα 17 της σε έναν χώρο καθαρά ανδροκρατούμενο, χωρίς καν η ίδια να το σκεφτεί.

Είχε όμως το ταλέντο και την διάθεση για να προχωρήσει. Πλέον θεωρείται μία από τις πιο ανερχόμενες βοηθούς διαιτησίας και η Κεντρική Επιτροπή έχει το όνομα της αρκετά ψηλά, πιστεύοντας ότι είναι θέμα χρόνου για να αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Η 24χρονη Αλεξία Σταθοπούλου έχει αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια την διαιτησία και δουλεύει καθημερινά για να δίνει τον καλύτερο της εαυτό, δίχως να βάζει συγκεκριμένους στόχους, αλλά θέλοντας να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Οπότε μέσα στα επόμενα χρόνια, στο άμεσο μέλλον δεν αποκλείεται να τη δούμε και στους αγώνες της Σούπερ Λίγκα. Άλλωστε είναι μικρή ακόμα και το μέλλον της ανήκει…