Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο. Νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 6 μποφόρ στα πελάγη με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ. Περιορισμένη ορατότητα, ομίχλες και παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίο και μέχρι το μεσημέρι σε περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά έντονα, ενώ πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη νύχτα προς Δευτέρα στη Δυτική Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά και στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα πελάγη θα παρουσιάσουν ενίσχυση φτάνοντας στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στο Ιόνιο τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως έως τις πρωινές ώρες, και ενδεχομένως προς το βράδυ. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα . Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και από πιθανόν από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.