Κλειστά θα παραμείνουν τη δεύτερη ημέρα του νέου έτους τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, καθώς αυτή τη μέρα συνήθως γίνεται απογραφή.

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, τα συνεργεία αυτοκινήτων και καταστήματα που λειτουργούν με «click away», μπορούν να λειτουργήσουν με προτεινόμενο ωράριο (07:00-21:00).

Σχετική ανακοίνωση για την προαιρετική λειτουργία του λιανεμπορίου με click away στις 03/01 εξέδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ).

Ποια σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά

Σημειώνεται πως για την πρώτη Κυριακή του έτους, έχουν ανακοινώσει πως θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα των αλυσιδών σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, ενώ στην αλυσίδα Μασούτης θα λειτουργήσουν επιλεγμένα καταστήματα με ωράριο 10:00 - 16:00. Από την άλλη τα ΑΒ Βασιλόπουλος έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν με ωράριο 9:00-17:00.

Πάντως οι καταναλωτές που επιθυμούν να κάνουν τα ψώνια τους την πρώτη Κυριακή του 2021 θα πρέπει να στείλουν γραπτό μήνυμα με τον κωδικό 2 στο 13033 ή να συμπληρώσουν το ανάλογο έντυπο μετακίνησης, (forma.gov.gr: Εκτύπωση βεβαίωσης μετακίνησης).