Συστατικά

1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
60 γρ. μαύρη σοκολάτα, θρυμματισμένη
3/4 φλ. τυρί μασκαρπόνε
1/2 φλ. γάλα
6 κ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ. της σούπας ρούμι
1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. ψιλοκομμένα κάστανα

Τρόπος Μαγειρέματος

Ψήσε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Άφησέ την να κρυώσει.
Λιώσε την μαύρη σοκολάτα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Άδειασε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το μασκαρπόνε, το γάλα, 1/4φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το ρούμι, το αλεύρι, και τα ψιλοκομμένα κάστανα.
Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τα ασπράδια αυγών και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν αφρώδη.
Πρόσθεσε 1 κ. σούπας ζάχαρη και συνέχισε να τα χτυπάς.
Ανακάτεψε μαλακά το μείγμα που μόλις έφτιαξες με το μείγμα της σοκολάτας.
Πρόσθεσε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη και ψήσε ξανά στους 170°C για 20 λεπτά.
Κόψε την τάρτα σε 8 κομμάτια.

Πηγή: tlife.gr