Την ώρα που ο πλανήτης γιόρτασε την έλευση του 2021 κλειδωμένος στα σπίτια του, οι κάτοικοι της Ουχάν, της πόλης από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, διασκέδασαν στους δρόμους.

Πριν από έναν χρόνο, στην Ουχάν, την πόλη της επαρχίας Χουμπέι στην Κίνα ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, η οποία εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και έχει μέχρι στιγμής, στοιχίσει την ζωή σε πάνω από 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους.

Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι στην Ουχάν δεν έχουν αναφερθεί νέα κρούσματα κορωνοϊού από τις 10 Μαϊού, μετά από ένα από τα πιο αυστηρά lockdown σε όλο τον κόσμο που εφάρμοσε πριν από 7 μήνες.

Κι ενώ, η υπόλοιπη ανθρωπότητα υποδέχτηκε το 2021 με μικρής κλίμακας εορτασμούς και τον περισσότερο κόσμο μακριά από τα αγαπημένα του πρόσωπα, στην Ουχάν, το «έκαψαν». Οι πολίτες της κινεζικής πόλης πλημμύρισαν τους δρόμους γύρω από το δημαρχείο κρατώντας μπαλόνια, με κάποιους να φορούν μάσκες, άλλους να τις έχουν κατεβάσει κι άλλους να μην φορούν καθόλου.

Την ίδια ώρα, οι νέοι κατέκλυσαν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με κάποιους, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, να λένε ότι ήταν προσεκτικοί, αλλά δεν ανησυχούσαν μήπως κολλήσουν κορωνοϊό.