Οι δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών, του κομμωτή και του ταξιτζή, στην Πάτρα, δεν ήταν μεμονωμένες. 

Ή τουλάχιστον δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν έτσι. Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.Α.Σ είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν πόσο τα ναρκωτικά έχουν μπει στην καθημερινότητα της ζωής.

Οι δύο συλληφθέντες ήταν άνθρωποι υπεράνω κάθε υποψίας. Ο 28χρονος κομμωτής, ένας άνθρωπος με κοινωνικές επαφές και σημαντικό κύκλο γνωριμιών.

Ο ταξιτζής ένας ήσυχος οικογενειάρχης, με παιδιά. Το ίδιο προφίλ, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, φέρεται να έχουν και οι επαφές τους. Οικογενειάρχες, επιχειρηματίες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει τις έρευνες πάνω στο όλο θέμα. Οι δύο άνδρες, ωστόσο, εξακολουθούν να αρνούνται τα πάντα. Όμως το γεγονός είναι ότι τα δύο αυτά περιστατικά έδειξαν ότι υπάρχει αρκετό βάθος στο πηγάδι που λέγεται χρήση ναρκωτικών.

Το προφίλ των χρηστών έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Οι χρήστες δεν είναι πλέον στα παγκάκια των πλατειών, τουλάχιστον αυτοί που κάνουν χρήση ουσιών όπως η κοκαΐνη και η κάνναβη.

Κάνουν θραύση

Τα δύο αυτά ναρκωτικά είναι που φαίνεται ότι κάνουν θραύση στην Πάτρα.

Η κοκαΐνη, παρά την υψηλή της τιμή και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην κρίση της πανδημίας, φέρεται να ζητιέται, ακόμα και σε περιόδους lockdown.

Εκεί, δηλαδή, που όλα είναι κλειστά. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους κύκλους των επιχειρηματιών που τρέχουν στις δουλειές τους για να προλάβουν τα πάντα.

Η κάνναβη από την άλλη παραμένει πιο δημοφιλής στους κύκλους των νέων και στις ηλικίες των 20 με 30, με τη διακίνηση, αλλά και τη χρήση της να έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο την περίοδο της καραντίνας.

Γενικότερα, τα δύο αυτά ναρκωτικά έχουν γίνει πλέον της… διπλανής πόρτας, γεγονός που έχει αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την διακίνηση τους, με τα αντίστοιχα κυκλώματα να έχουν βάλει την Πάτρα στις πρώτες θέσεις της λίστας των πόλεων εκείνων που τους αποφέρουν τρελά κέρδη.