Σημαντική έλλειψη υπάρχει στην αιμοδοσία, με αρκετές προγραμματισμένες μεταγγίσεις να έχουν ακυρωθεί εξαιτίας του όλου προβλήματος.

Η πανδημία, το lockdown και η καραντίνα έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό την προσφορά για αίμα, με αποτέλεσμα η ζωή ασθενών με μεσογειακή αναιμία και γενικότερα όλοι όσοι έχουν ανάγκη σε καθημερινή βάση την μετάγγιση αίματος να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο σύλλογος πρόληψης και βοήθειας ατόμων με θαλασσαιμία «Πάτρα 1982» απευθύνει έκκληση για τις ελλείψεις αίματος, τονίζοντας τα εξής:  «Σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε και στη χώρα μας λόγω της πανδημίας η επίδειξη αλληλεγγύης και η προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

 Οι ελλείψεις σε αίμα είναι πολύ μεγάλες με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη μετάγγισης να κινδυνεύουν ενώ οι πάσχοντες από Μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο ανα τη χώρα έχουν ως μοναδική θεραπεία την μετάγγιση αίματος».

Ο σύλλογος  ζητά από τους αιμοδότες να αιμοδοτήσουν λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τονίζει «οι αιμοδοσίες των νοσοκομείων και οι σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών έχουν λάβει όλα τα μέτρα, προκειμένου να γίνεται η αιμοληψία με ασφάλεια πλέον και σε εξωτερικούς χώρος ενώ η μετακίνηση ενόψει lockdown έχει συμπεριληφθεί στο έντυπο και τα sms. Ας μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει».