Άνοιξε ο δρόμος για τη διεξαγωγή του ισπανικού grand prix της επόμενης χρονιάς, καθώς η κυβέρνηση της Καταλονίας άναψε το «πράσινο φως» στους διοργανωτές του αγώνα να συμφωνήσουν σε επέκταση του σχετικού συμβολαίου με τη Formula 1 για το 2021.

Το grand prix της 9ης Μαΐου στην πίστα της Βαρκελώνης συμπεριλαμβάνεται στο προσωρινό καλαντάρι των 23 αγώνων της Φόρμουλα 1 για το 2021, αλλά με... αστερίσκο, καθώς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, υπόκειται στην υπογραφή συμβολαίου.

Όμως, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξουσιοδότησε την Circuits de Catalunya SL να υπογράψει την ανανέωση του σχετικού συμβολαίου. Έτσι, το ισπανικό γκραν πρι θα διεξαχθεί για 31η διαδοχική χρονιά στην πίστα της Καταλονίας. Υπενθυμίζεται ότι οι διοργανωτές συμφώνησαν πέρυσι σε μονοετή επέκταση του συμβολαίου για τον φετινό αγώνα, ο οποίος διεξήχθη τον Αύγουστο και χωρίς θεατές, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι το ισπανικό γκραν πρι θα «κοβόταν» από το καλαντάρι της Φόρμουλα 1.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία θα έχει δύο οδηγούς στη Formula 1 το 2021, καθώς ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ μεταπήδησε από τη McLaren στη Ferrari, ενώ ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, Φερνάντο Αλόνσο, επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στο πρωτάθλημα για λογαριασμό της Renault, η οποία μετονομάζεται σε Alpine.