Τουλάχιστον 1.000 μερίδες σε φαγητό θα μοιράσουν για αυτές τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού σε οικογένειες και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για τις οικογένειες και τα άτομα εκείνα που δεν πήραν τρόφιμα από την διανομή που έγινε προ ημερών και τις οποίες ο Κοινωνικός Οργανισμός τροφοδοτεί σε καθημερινή βάση με ντιλίβερι με έτοιμο φαγητό που προέρχεται από τις εγκαταστάσεις του στην Πλαζ.

Οι μερίδες θα είναι 230 περίπου την ημέρα και θα αντιστοιχούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανήμερα και την επομένη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρο Τουλγαρίδη το μενού θα έχει ένα πιο εορταστικό χαρακτήρα, ενώ θα περιλαμβάνει και γλυκό.

Σε παρόμοια διανομή είχαν προχωρήσει οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού και τις μέρες των Χριστουγέννων. «Είναι οικογένειες και άτομα που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι τους και έτσι τους το πηγαίνουμε εμείς το φαγητό σε καθημερινή βάση.

Ο αριθμός τους ήταν τα τελευταία χρόνια σταθερά στις 200 μερίδες φαγητού, όμως, πλέον παρατηρούμε μία μικρή αύξηση εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας και των συνεπειών της. Είμαστε στο πλευρό τους και τους βοηθάμε όσο μπορούμε έτσι ώστε να περάσουν όσο γίνεται πιο ευχάριστα αυτές τις μέρες των γιορτών».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για να βγει εις πέρας αυτή η αποστολή αγάπης του Δήμου Πατρέων και του Κοινωνικού Οργανισμού, χρειάστηκε, πέρα από την βοήθεια των μονίμων, αλλά και των συμβασιούχων, αυτή την δεκάδων εθελοντών που έσπευσαν να βάλουν ένα χεράκι, προκειμένου να ετοιμαστούν τα γεύματα στην ώρα τους. Η διανομή ξεκίνησε από το μεσημέρι της Τετάρτης και θα συνεχιστεί και την παραμονή.