Ο κορωνοϊός μπήκε στην εξωτερική φρουρά των φυλακών του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ένας υπάλληλος που εργάζεται σε αυτή βρέθηκε θετικός αφού έκανε το τεστ. Ενημέρωσε τους συναδέλφους και την υπηρεσία του, ενώ οχτώ άτομα από αυτούς με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή μπήκαν σε καραντίνα.

Κατά την διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του δύο ακόμα άτομα αποδείχτηκε ότι έχουν προσβληθεί και αυτά από τον ιό, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις ακόμα υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς έχουν εμφανίσει συμπτώματα και νοσηλεύονται κατ΄οίκον.

Πάντως ο προβληματισμός στους υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος είναι διάχυτος καθώς και τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν ανάμεσα στα 103 άτομα του προσωπικού που «βγήκαν» αρνητικά, όταν εξετάστηκαν με τη μέθοδο των γρήγορων τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στις 18 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει εισέλθει στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου και στους κρατουμένους, κρίνοντας τουλάχιστον από τα αποτελέσματα των rapid test που έγιναν προ ημερών και τα οποία ήταν όλα τους αρνητικά.

Τα τεστ αυτά αφορούσαν περισσότερους από τους μισούς έγκλειστους, ενώ καθαροί βγήκαν 200 κρατούμενοι της τρίτης πτέρυγας, αλλά και 175 ακόμα άτομα που ελέχθησαν στις 20 Δεκεμβρίου.