Συστατικά

1 χοιρινό μπούτι με το δέρμα (περίπου 3 κιλά)
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. της σούπας δυόσμους
2 κλωνάρια σέλερι
2 φύλλα δάφνης
2 πορτοκάλια, σε φέτες
1 πράσο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια θυμάρια
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
φρέσκες πατατούλες (για συνοδευτικό)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, βάζεις το μπούτι σε μία κατσαρόλα και σκεπάζεις με το νερό. Προσθέτεις το καρότο, το σέλερι, τη δάφνη, το πράσο και τις φλούδες από τα πορτοκάλια σου.
Περιχύνεις τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτεις λίγο αλάτι, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις το χοιρινό σου να σιγοβράσει για μία ώρα και ένα τέταρτο.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
Μεταφέρεις προσεκτικά το χοιρινό σου σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρείς το περιττό λίπος.
Από εκεί το μεταφέρεις ξανά σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Το χαράζεις διαγώνια, προσθέτεις από πάνω τα υπόλοιπα συστατικά, δίπλα τις πατάτες και το βάζεις για ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτεις δενδρολίβανο και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά, ρίχνοντας πρώτα από πάνω το ζωμό της κατσαρόλας.

Πηγή: tlife.gr