Σήμερα Δευτέρα στις 10.30 το πρωί έφθασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο το όχημα με τα πρώτα εμβόλια και αύριο Τρίτη το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού.

Το όχημα συνοδευόταν από περιπολικά της Αστυνομίας, ενώ από νωρίς το πρωί ήταν σε εξέλιξη ο σχεδιασμός των αστυνομικών μέτρων για την μεταφορά των εμβολίων στην Αχαΐα.

Ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο δε θα είναι άλλος από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη.

Η επιλογή αυτή του κ. Καρβέλη δεν είναι τυχαία. Με τη στάση του θέλει να δώσει εμπράκτως το έναυσμα για την εκκίνηση των εμβολιασμών στην περιοχή μας, προτρέποντας τόσο τους υγειονομικούς υπαλλήλους όσο και τους απλούς πολίτες, να μη διστάσουν και να κάνουν το εμβόλιο.

Αμέσως μετά τον κ. Καρβέλη το εμβόλιο θα κάνει ο Καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μάρκος Μαραγκός

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό κατά την πρώτη εβδομάδα, στο νοσοκομείο του Ρίου θα γίνουν 250 εμβολιασμοί οι οποίοι θα αφορούν γιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας" οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την αμέσως επόμενη εβδομάδα, δηλαδή στις 4 Ιανουαρίου ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών αλλά και για τα Γενικά Νοσοκομεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί που θα διενεργούνται θα αφορούν μόνο στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, ενώ στην πορεία - και μετά τις 20 Ιανουαρίου - θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα Κέντρα Υγείας.