Ο πρώτος άνθρωπος που θα εμβολιαστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν θα είναι άλλος από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Τα εμβόλια θα φτάσουν στην Πάτρα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Δευτέρα στις 28 Ιανουαρίου και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την επομένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ εξέφρασε σε μία κίνηση συμβολισμού και για να διώξει τις αμφιβολίες από όσους διστάζουν να το κάνουν, να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί.

Έτσι ο διοικητικός στρατηγός αυτής της μάχης κατά της πανδημίας όλους αυτούς τους μήνες στην περιοχή μας η οποία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μάτι του κυκλώνα, ο άνθρωπος που κλήθηκε μαζί με τους ειδικούς επιστήμονες να βρει τους τρόπους εκείνους για να αντιμετωπιστεί ο «αόρατος» εχθρός, θα δώσει με την πράξη του αυτή ένα μήνυμα προς όλους.

"Στρατηγός", δηλαδή, από την αρχή της μάχης έως το αναμενόμενο τέλος της.  Στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος που έχουν δηλώσει τη διάθεση τους για να κάνουν το εμβόλιο.

Όπως λένε οι εκτιμήσεις μόνο την πρώτη ημέρα αναμένεται να εμβολιαστούν γύρω στα 100 άτομα. Από την Πρωτοχρονιά και ύστερα και συγκεκριμένα από τις 4 Ιανουαρίου και μετά θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και στο Καραμανδάνειο, αλλά και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Από τις 20 Ιανουαρίου και αφού θα έχουν γίνει τα εμβόλια στο προσωπικό των νοσοκομείων θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.  Θυμίζουμε ότι σε όλη την Αχαΐα υπάρχουν 25 εμβολιαστικά κέντρα.