Νέες εξελίξεις και ανατροπές στη σειρά του Ανδρέα Γεωργίου, “8 λέξεις”. Ο Μάρκος μαθαίνει για τις ενοχλήσεις που έχει ο Οδυσσέας στα μάτια του, του τηλεφωνεί και εκδηλώνει το ενδιαφέρον του παρά την ψυχρή αντίδραση του γιου του. Παράλληλα η Έρση εντοπίζει χρωματικά λάθη σε πίνακα του ο Οδυσσέα, αλλά εκείνος υποβαθμίζει το γεγονός και τα μπαλώνει.

Η Ελεονώρα αφηγείται όλο το βρώμικο παρελθόν του Αιμίλιου στον Έκτορα, ενώ εκείνος την ηχογραφεί. Την ίδια ώρα ο Αιμίλιος δημιουργεί συνεχόμενες εντάσεις ανάμεσα σε εκείνον και τη Μάγδα προκειμένου να οδηγηθούν σε διαζύγιο. Ένας γοητευτικός άνδρας, ο Αντώνης Ραζής, μπαίνει στη ζωή της Σμαράγδας, ενώ ο Σίμος την παραμελεί συστηματικά.

Ο Άκης αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να μιλήσει στην Αποστολία. Την Τρίτη, θα δούμε τον διακινητή και τους συνεργούς του να συλλαμβάνονται. Τελευταία στιγμή όμως ο άνδρας που πυροβόλησε τον Έκτορα ξεφεύγει από τους αστυνομικούς. Ο αστυνόμος Βρανάς, ανακρίνει τον διακινητή και προσπαθεί να μάθει ποιος άλλος κρύβεται πίσω από την επίθεση. Στο μεταξύ ο Οδυσσέας μένει ξάγρυπνος από το άγχος για την όραση του και την Έρση, που δεν ξέρει τι συμβαίνει και αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Η Κατερίνα πέφτει ψυχολογικά λόγω του Φοίβου και ο Μιλτιάδης προσπαθεί με κάθε τρόπο να την βοηθήσει.

Ο Σίμος ζητάει συγγνώμη από την Σμαράγδα για τα ψέματα που της είπε, αυτή όμως δεν τον συγχωρεί και θέλει να προχωρήσει μπροστά. Την Τετάρτη, η ζήλια του Μιχαήλ γίνεται αφόρητη και η Βικτώρια προσπαθεί να τον καθησυχάσει πηγαίνοντας στο Λονδίνο μαζί με την Εύα. Οι καβγάδες στο σπίτι του Αιμίλιου συνεχίζονται, καιώς απορρίπτει κάθε πρόταση της Μάγδας να περάσουν χρόνο μαζί. Η Κατερίνα μαθαίνει για τον τραυματισμό της Βίκυς και αποφασίζει να το ψάξει. Ο Σίμος βλέπει την Σμαράγδα με τον Αντώνη σε τρυφερό ενσταντανέ και γίνεται έξαλλος. Ο Άκης πιέζει την Αποστολία να γυρίσει στο σπίτι αλλά αυτή δεν ενδίδει.