Εντελώς αθόρυβα και απαρατήρητα έφτασε την Τετάρτη στην Πάτρα ένα φορτηγό με κοτόπουλα!

Παραλήπτης ο σύλλογος πολύτεκνων της πόλης μας. Το ξεφόρτωμα έγινε στο γραφείο στα γραφεία του συλλόγου, που βρίσκονται Μαιζώνος και Σαχτούρη. Οι περαστικοί εξεπλάγησαν από την ποσότητα και αναρωτιόντουσαν ποιος έκανε στους πολύτεκνους μια τόσο μεγάλη προσφορά αγάπης.

Ρωτώντας έφθασαν αναπόφευκτά στον αποστολέα κι ας μην ήταν η δημοσιοποίηση της δωρεάς επιλογής του. Πρόκειται, λοιπόν, για τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, Εφραίμ.

Αποκαλύπτεται έτσι η διασύνδεση της ξακουστής Μονής Βατοπεδίου με την Πάτρα και δη με τον σύλλογο πολυτέκνων.

Ρωτήσαμε και μάθαμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εφραίμ στέλνει κοτόπουλα, όπως και άλλα είδη διατροφής στην πόλη μας. Τα τελευταία χρόνια τα Χριστούγεννα και το Πάσχα είναι συνήθης φαινόμενο οι αποστολές αγάπης της Μονής Βατοπεδίου. Και όχι μόνο προς τον σύλλογο πολυτέκνων. Η Μονή τροφοδοτεί κάθε καλοκαίρι με πολλά τρόφιμα και τις χριστιανικές κατασκηνώσεις της περιοχής. 

Μπορεί ο ηγούμενος και οι μοναχοί της Μονής να μην έχουν παιδιά, αλλά αποδεικνύουν έμπρακτα την ευαισθησία και την έγνοια τους για την νέα γενιά. Βοηθώντας τους πολύτεκνους, στέλνουν μήνυμα κατά της υπογεννητικότητας, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Πηγή: Πελοπόννησος