Χαμός γίνεται τις τελευταίες δυο με τρεις ημέρες στα κρεοπωλεία της Πάτρας και ο κόσμος σχηματίζει «ουρές» έξω από αυτά για να ψωνίσει τα απαραίτητα κρέατα για το γιορτινό τραπέζι.

Μπορεί το τραπέζι φέτος να γίνεται στο… μεταξύ μας, δηλαδή, χωρίς καλεσμένους φίλους και συγγενείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το φαγοπότι θα είναι λιγότερο.

Το αντίθετο. Γιορτές έχουμε και η παράδοση το θέλει. Έτσι δεκάδες πατρινοί έχουν σπεύσει αυτές τις μέρες στα κρεοπωλεία της Πάτρας για να αγοράσουν τα απαραίτητα κρέατα που ασφαλώς και δεν μπορούν να λείπουν από το γιορτινό τραπέζι.

Τη μεγαλύτερη ζήτηση την έχει κλασικά η γαλοπούλα που αποτελεί και το βασικό πιάτο, συνήθως, του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Αρκετοί μάλιστα την παραγγέλλουν με γέμιση από το κρεοπωλείο.

Ζήτηση όμως υπάρχει και για τις κότες και τα κοκόρια, για όσους δεν τους αρέσει και τόσο το κρέας της γαλοπούλας. Όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που επέλεξαν μαζί με το άσπρο κρέας να έχουν κάτι στο τραπέζι τους και από κόκκινο.

Έτσι, αρκετές είναι οι παραγγελίες που γίνονται για χοιρινό και μοσχαρίσιο, ενώ άλλοι επιλέγουν το παραδοσιακό αρνάκι ή κατσικάκι για τον φούρνο.

Η κίνηση που έχουν δεχθεί τα κρεοπωλεία της Πάτρας αυτές τις μέρες είναι τόσο μεγάλη που σύμφωνα με τους επαγγελματίες ξεπερνά αυτή που είχαν την περσινή.

Ορισμένα κρεοπωλεία μάλιστα αναμένεται να ξεπουλήσουν την παραμονή εφόσον η κίνηση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς των περασμένων ημερών.

Οι τιμές παραμένουν πάντως στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι σε γενικές γραμμές. Χαρακτηριστικό είναι ότι την γαλοπούλα την βρίσκει κανείς στα 6,5 με 7 ευρώ, ενώ χαμηλές είναι κατά μέσο όρο οι τιμές και για τα άλλα κρέατα, με τους επαγγελματίες του είδους να τις έχουν κρατήσει σε ένα σταθερό επίπεδο.