Η Ελισάβετ Μουτάφη, μίλησε στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού για τη ζωή της, που μοιράζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, για την 14ήμερη καραντίνα που πέρασε μόνη της, καθώς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση της με τις δύο κόρες του συζύγου της.

Η ζωή σου μοιράζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Δουλεύω και δεδομένων των συνθηκών και της κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως, είναι κάτι τραγικό αυτό που συμβαίνει με τον ιό Covid-19 και τους θανάτους καθημερινά, το οποίο δεν έχουμε ξαναζήσει. Όμως είμαι σε μια δημιουργική φάση αυτόν τον καιρό, γιατί είναι σημαντικό να δουλεύεις αυτήν την περίοδο και ειδικά στο δικό μας επάγγελμα, που εκ των πραγμάτων, δυστυχώς, περνάει μεγάλο πλήγμα, έχει τραβήξει και τραβάει πολλά. Πηγαίνω στην Κύπρο και μένω 2-3μέρες την εβδομάδα, αλλά την τελευταία φορά που πήγα, έμεινα έναν μήνα, γιατί έπρεπε να βγάλουμε επεισόδια, δεν γινόταν διαφορετικά με τα μέτρα και το lockdown εδώ, ήταν επικίνδυνα τα πράγματα. Δεν άξιζε τον κόπο να πηγαινοέρχεσαι συνέχεια, γιατί μπαίνεις σε μια διαδικασία πιο επικίνδυνη σε σχέση με τον ιό, κι έτσι συμφωνήσαμε να μείνουμε εκεί, να κάνουμε κάποια γυρίσματα, καθώς τότε εκεί δεν υπήρχε lockdown, οπότε ήταν μια περίοδος “φοιτητική”, που εγώ δεν την έχω ζήσει. Μαζί με τους Ελλαδίτες ηθοποιούς εκεί, ήμασταν μια παρέα και περάσαμε όμορφα. Επικοινωνούσα με τους δικούς μου ανθρώπους, μου λείπανε, αλλά δεν ήταν τραγικό, μπορούσαμε να κάνουμε υπομονή. Πριν από αυτό είχα καθίσει στο σπίτι μου 14 μέρες καραντίνα, επειδή είχα κολλήσει τον ιό.

Πώς πέρασες την 14ήμερη καραντίνα νοσώντας από Covid-19;

Ευτυχώς το πέρασα πολύ ελαφριά. Ήταν τρομερές κι απότομες αλλαγές στην καθημερινότητα, αλλά το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι καλά. Τώρα θα ξαναφύγω για 10 μέρες για γυρίσματα και θα επιστρέψω για τα Χριστούγεννα.

Θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις ψυχοθεραπευτική τη δουλειά σου αυτή την περίοδο που είναι δύσκολη;

Ναι, βέβαια, είναι πολύ ψυχοθεραπευτική, πηγαίνω σ’ ένα άλλο μέρος και δουλεύω. Μπορεί να μπερδεύεσαι λίγο, γιατί η πραγματικότητά σου αλλάζει απότομα, μου λείπουν οι δικοί μου, αλλά είναι τέτοια τα χρονικά διαστήματα που δεν είναι τόσο τρομερό, έτσι κι αλλιώς κι εδώ δεν τους βλέπω ιδιαίτερα. Εκτός από τον σύζυγό μου, τις κόρες του και το σκυλί μου, τους άλλους, όπως και τους γονείς μου, δεν τους βλέπω λόγω της κατάστασης.