Οι συγγενείς μιας γυναίκας και του γιου της που πυροβόλησε και σκότωσε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας στις Φιλιππίνες ζήτησαν δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια της ολονυκτίας για τα θύματα την Τρίτη, καθώς στη χώρα επικρατεί αγανάκτηση, αφού το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο που έχει τεράστια διάδοση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η Σόνια Γκρεγκόριο, 52 ετών, και ο γιος της Φρανκ Γκρεγκόριο, 25 ετών, σκοτώθηκαν από αστυνομικό που τους έριξε σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι έπειτα από διαπληκτισμό διότι, σύμφωνα με τον δράστη του διπλού φονικού, θορυβούσαν.

Ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι ο επιλεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε έχει δημιουργήσει κλίμα απόλυτης ατιμωρησίας.

«Έχασα μια μητέρα που ήταν η πιο στοργική μητέρα για εμάς. Έχασα έναν αδελφό που μας αγαπούσε και νοιαζόταν για εμάς. Είναι αβάσταχτο για εμάς», είπε η Τάσα Ντε λος Σάντος. «Ελπίζω να αποδοθεί δικαιοσύνη στην οικογένειά μας».

Ο πρόεδρος Ντουτέρτε καταδίκασε τη διπλή δολοφονία, πρόσθεσε ότι υπερασπίζεται μόνο αστυνομικούς που κάνουν το καθήκον τους και ότι επίορκοι αστυνομικοί θα «πληρώνουν πολύ ακριβά».