Είναι γεγονός και η είδηση αυτή χαροποίησε ιδιαίτερα τον κόσμο του ποδοσφαίρου της Πάτρας.

Οι εργασίες στο γήπεδο των Προσφυγικών ξεκινούν ξανά ύστερα από μία μεγάλη παύση που είχε προηγηθεί με τις υποσχέσεις τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της νυν της Νέας Δημοκρατίας, να μην υλοποιούνται.

Το έργο αυτό που ήταν να είχε ολοκληρωθεί με βάση το αρχικό σχεδιάγραμμα από τα μέσα του 2017, έχει ακυρωθεί και δεν έχει προχωρήσει πάνω από τέσσερις με πέντε φορές.

Ενώ οι εργασίες δηλαδή είχαν ξεκινήσει μετά από ένα διάστημα, πάντοτε σταμάταγαν. Κάτι συνέβαινε. Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης ήταν το γήπεδο των Προσφυγικών να παραμένει κλειστό, τη στιγμή που το είχε ανάγκη το τοπικό ποδόσφαιρο αφού τα σωματεία στριμώχνονταν για προπονήσεις στα λιγοστά υπάρχοντα.

Όμως δεν είναι μόνο οι πρακτικοί λόγοι που επέβαλαν να γίνει κάτι άμεσα με το γήπεδο των Προσφυγικών που είχε πλέον μετατραπεί σε ένα χωράφι. Είναι και ιστορικοί. Το γήπεδο αυτό είναι απόλυτα ταυτισμένο με την ποδοσφαιρική ιστορία της Πάτρας.

Σε αυτό έχουν παίξει μπάλα ορισμένες από τις μεγαλύτερες δόξες του Πατρινού ποδοσφαίρου και έχουν γίνει παιχνίδια αλησμόνητα στη μνήμη των φιλάθλων. Δεν θα μπορούσε το γήπεδο των Προσφυγικών να παραμείνει έτσι εγκαταλελειμμένο και κλειστό.

Θα ήταν σαν η Πάτρα να προσβάλει την ίδια της την ιστορία. Ένα μέρος των χρημάτων άλλωστε που αφορούσε το όλο έργο υπήρχαν εξ αρχής. Έλειπε το υπόλοιπο ποσό, με τη διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας που έτρεξε το όλο ζήτημα γνωρίζοντας το πόσο ανάγκη έχει το ποδόσφαιρο της Πάτρας να προσπαθεί να βρει μια λύση.


Το γήπεδο των Προσφυγικών δεν ανήκει στον Δήμο Πατρέων. Το ζήτημα της ανασκευής του αφορά την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Γνωρίζοντας όμως η δημοτική αρχή την αξία του γηπέδου αυτού, την σημασία και τον ρόλο που μπορεί να παίξει για την αναβάθμιση της συνοικίας των Προσφυγικών και βλέποντας ότι δεν γίνεται κάτι για να προχωρήσει το όλο θέμα, αποφάσισε να ασχοληθεί με το ζήτημα.

Πριν από δύο μήνες ήρθε σε συνεννόηση με τη ΕΠΣΑ, της εκμυστηρεύτηκε τον σχεδιασμό για την άμεση υλοποίηση του έργου και να που την Δευτέρα παραμονές Χριστουγέννων μπήκαν οι μπουλντόζες του Δήμου. Οι εργασίες στο γήπεδο των Προσφυγικών ξεκίνησαν και πάλι και αυτή τη φορά ευχή όλων είναι να ολοκληρωθούν όταν τελειώσει το έργο.