O Δημήτρης Παπαδόπουλος αναφέρει:

"Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι είναι αποδεδειγμένη πλέον η κοινή συμπόρευση του κ. Πατούχα με τον κ. Πελετίδη. Γνωστές ήταν και οι συζητήσεις κοινής καθόδου που δεν ευοδώθηκαν προεκλογικά για προφανείς λόγους. Προφανώς εκτιμούσαν, ότι η απλή αναλογική θα τους έδινε την πολυπόθητη πλειοψηφία σε άθροισμα των 25 εδρών. Έτσι η παράταξη Ανυπότακτη Πολιτεία επιχείρησε σαν ανάχωμα του κ. Πελετίδη αλλά τελικά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Σε τοποθέτησή μου κατέθεσα πολιτικές απόψεις που αποδεικνύουν αυτή τη συνεργασία και την απάντηση ανέλαβε ο κ. Κυπραίος.

Η απάντηση αντί να βασίζεται σε πολιτικά επιχειρήματα στηρίχθηκε σε συστάσεις αστικής διαπαιδαγώγησης....(Ότι η Ανυπότακτη πολιτεία έχει μεγαλύτερη ηλικία και ιστορία, δεν συμμαχεί ο Πατούχας με τον Νικολόπουλο, Χρυσανθακόπουλο, υπεισέρχεται σε εσωτερικά της Ώρας Πατρών, ενώ έφτασε να κάνει ανάλυση ποσοστών!!).Η ηλικία μιας παράταξης δεν προσδιορίζει de facto και τον προοδευτικό της χαρακτήρα, ούτε την αριστερή ιδεολογία.

Όσον αφορά το κομμάτι των συνεργασιών, θυμίζουμε ότι ο νόμος "Κλεισθένης" ορίζει θέσεις για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης με βάση την εκλογική δύναμη, οπότε με βάση του 1.4% η Ανυπότακτη Πολιτεία δεν θα λάμβανε καμία θέση. Αντίθετα σε συνάντηση της αντιπολίτευσης που δεν κατήγγελλε τότε ο κ. Πατούχας αποδέχτηκε θέσεις που του παραχώρησαν ο Νικολόπουλος, ο Χρυσανθακόπουλος και συνολικά η αντιπολίτευση. Συμμάχησε δηλαδή πρόσκαιρα για τις θέσεις! Πολιτικός τυχοδιωκτισμός ή οπορτουνισμός; Επειδή μάλλον δε, διακατέχεστε από μεγαλοϊδεατισμό και αναφέρετε ποσοστά, πως εξηγείτε ότι μετά από 20 χρόνια στα δημοτικά τεκταινόμενα καταγράφετε μόλις το 1.4%!

Υπεισέρχεστε και στα εσωτερικά της Ώρας Πατρών, για να κρίνετε εμάς ενώ εσείς είστε ο ορισμός της προσωποπαγούς παράταξης! Η Ώρα Πατρών τόσο τον επικεφαλής της όσο και τα όργανα της, τα εξέλεξε μέσα από δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες.

Εσείς είστε που προεκλογικά αποκαλέσατε το δημοκρατικό δικαίωμα της καθόδου των παρατάξεων στην εκλογική διαδικασία, ως "μαύρο μέτωπο" και τις τάξατε εκ του προοιμίου, απέναντι στον κ. Πελετίδη και τη Λαϊκή Συσπείρωση. Φανερώνετε πρωτίστως την συντηρητική αντίληψη σας αλλά και τον ρατσισμό απέναντι στο μαύρο, ενώ απεμπολήσατε άνευ όρων(;), τη δυνατότητα σύνθεσης απόψεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που επικαλείστε ότι υπηρετείτε με τη διαδρομή σας.

Δώσατε λοιπόν, λόγο προεκλογικά με τον κ. Πελετίδη. Έχουμε τους «αρραβώνες», είστε ήδη στον προθάλαμο, ελπίζουμε σύντομα και στους γάμους. Πιθανότατα δε, δεν θα τα χαλάσετε στην προίκα….

Απομένει μόνο να μας πείτε ποιος ήταν ο «νονός» του «μαύρου μετώπου» που με περισσή ευφράδεια εκστομίσατε σε προεκλογική σας ομιλία…"