Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τα ρεβεγιόν, αλλά και τις συναθροίσεις σε σπίτια τις ημέρες των εορτών.

Στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η επιδημιολογική εικόνα με τον κορωνοϊό είναι αισθητά καλύτερη στην Ελλάδα, ωστόσο επεσήμανε πως θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Είναι απολύτως σαφές ότι θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί τις ημέρες των εορτών ώστε να μην βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση του ιού εντός του πρώτου μήνα του 2021.
Πρέπει να σας πω ότι αυτή τη στιγμή η μεγάλη μας ανησυχία έχει να κάνει με τις συναντήσεις και τις συναθροίσεις στα σπίτια. Και πιστεύω ότι η συνολική παρότρυνση πρέπει να είναι ότι σε αυτές τις γιορτές να τις γιορτάσουμε με τις οικογένειες μας σε πιο στενό οικογενειακό κύκλο», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανέφερε στην κυρία Σακελλαροπούλου πως θα πρέπει οι πολίτες να ακούσουν τις παροτρύνσεις των ειδικών. «Και θέλω να πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα συμμορφωθούν με αυτές τις προσταγές, τις παροτρύνσεις των ειδικών διότι αυτή τη στιγμή εκεί εντοπίζουμε τη βασική πηγή ανησυχίας».