Κωδικοποιημένες, λέξεις, εκφράσεις και ονομασίες περιελάβανε το... μενού του «24ωρου» πολυκαταστήματος ντιλίβερι κοκαΐνης.

Μέσω των κωδικών ονομασιών, ενημέρωναν τους πελάτες ή τους επίδοξους αγοραστές για το είδος, την ποιότητα και την καθαρότητα της ναρκωτικής ουσίας που προμήθευαν. «Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει, επιτέλους ήρθε αυτό που περιμέναμε. Ιδανικό για ΣΟΥΠΑ. Καλό Φθινόπωρο από την ομάδα του ‘24ωρου’» ήταν ένα από τα μηνύματα που στάλθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο μυημένο «πελατολόγιο».

Η «βραστή» κοκαΐνη

Είχαν «βραστή» κοκαΐνη υψηλής καθαρότητας που κόστιζε από 80 έως 100 ευρώ τα 0,7 γραμμάρια. Η παρασκευή αυτού του είδους προκύπτει από το βράσιμο ενός γραμμαρίου κοκαΐνης μαζί με διάφορους διαλύτες, με τα αέρια που εξατμίζονται να απομακρύνουν τις ξένες ουσίες. Το «κατακάθι» είναι η υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη που ανεβάζει την τιμή της.

Τα μηνύματα σε αργκό -Η εισπνεόμενη κοκαΐνη και το αλκοόλ

Με 0,3 γραμμάρια έχουν το «φτιάξιμο» που επιθυμούν, αναφέρουν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ την συγκεκριμένη «τεχνοτροπία» προτιμούν οι χρήστες να την ονομάζουν «φρίμπα», που είναι εισπνεόμενης χρήσης, δηλαδή καπνίζοντάς την.

«Άλλοι φερμάρουν για να την βρουν. Ακριβό, καλό και σκληρό ντρόγκι. Σπάμε τη φρίμπα μας, πίνουμε ένα γιούφ και το ουισκάκι μας και φεύγουμε αλεμάο…» γράφουν σε αργκό διάλεκτο οι χρήστες της σε ιδιωτικά φόρουμ συζητήσεων.
Ο εθισμός της εισπνεόμενης κοκαΐνης

Όταν κάποιος καπνίσει την κοκαΐνη, ο καπνός της εισάγεται μέσα στους πνεύμονες και από εκεί περνά πολύ γρήγορα και εύκολα μέσα στην κυκλοφορία του αίματος. Φαίνεται όμως ότι ο εθισμός που προκαλεί, αναπτύσσεται γρηγορότερα όταν η ουσία λαμβάνεται μέσω καπνίσματος (κρακ) παρά όταν γίνεται από το ρουθούνι της μύτης.

Το κάπνισμα της κοκαΐνης (κρακ) επιτρέπει σε εξαιρετικά ψηλές ποσότητες της ουσίας αυτής να φτάσουν πολύ γρήγορα στον εγκέφαλο. Γι' αυτό προκαλεί άμεσα ένα πολύ έντονο αίσθημα ψηλής ευφορίας. Όπως και να έχει η κοκαΐνη είναι πολύ επικίνδυνη με οποιονδήποτε τρόπο χρησιμοποιηθεί.

Πάνω από 70 απομαγνητοφωνήσεις και 35 ψηφιακοί δίσκοι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

«Ένα άσπρο και ένα μαύρο», «ένα μπλε», «δύο μαύρα και ένα μπλε», «ένα κρασάκι», «ένα καφεδάκι» και «δύο μπύρες», ήταν μερικοί από τους κωδικούς παραγγελίας των πελατών η οποία αφορούσε τον χρωματισμό της συσκευασίας, δηλαδή την ποιότητα της κοκαΐνης που επιθυμούσαν να προμηθευτούν.

Σημειώνεται πως στην δικογραφία εμπεριέχονται 71 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων συνοδευόμενες με 36 ψηφιακούς δίσκους καταγραφής, ενώ θα αποσταλούν και άλλοι συμπληρωματικά μετά την απομαγνητοφώνησή τους.

«Δύο κομμάτια πίτσα, δύο πίτα γύρο, το διαμαντάκι το εννιάρι»

«Ένα κλειδί», «δύο μπύρες», «ένα ποτό», «φέρε μου ένα μονό», «στείλε μια μόνη μαντάμ», «δύο πακέτα», «ένα cd», «δύο τυρόπιτες», «κρασάκια και μπουκάλια», «σφηνάκια», «μπάλες», «πέντε έτοιμα», «ψυγείο», «έναν άσσο», «δύο πίτα γύρο», «μια παρέα», «δύο κομμάτια πίτσα» και «το διαμαντάκι το εννιάρι» είναι μερικά ακόμη από τα μηνύματα παραγγελίας των πελατών προς το «24ωρο» κύκλωμα κοκαΐνης, με τα οποία δήλωναν την ποσότητα και την ποιότητα της ναρκωτικής ουσίας που επιθυμούσαν για… delivery παράδοσή τους.