Πάσσαλοι και ιμάντες οριοθετούν ήδη τις ουρές αναμονής που θα σχηματιστούν ενδεχομένως στην είσοδο του μεγαλύτερου κέντρου εμβολιασμού κατά της covid-19 στη Γερμανία, αυτού στο Αμβούργο, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Επίσης στους 64 θαλάμους-μικρογραφίες ιατρικών εξεταστηρίων που διαθέτει, ολοκαίνουργια κρεβάτια ιατρείου αναμένουν υπομονετικά την ημέρα του εμβολιασμού. Το κέντρο είναι έτοιμο για την έναρξη μιας τεράστιας εκστρατείας εμβολιασμού καθώς η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της τη Δευτέρα για την έγκριση της κυκλοφορίας του εμβολίου κατά της covid-19 των Pfizer/BioNTech.

Αν η ΕΕ δώσει το πράσινο φως, οι αρχές στη Γερμανία, οι οποίες έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα από το δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού που σημειώνει έξαρση στη χώρα, θέλουν να προχωρήσουν γρήγορα: οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να γίνουν ήδη στις 27 Δεκεμβρίου.

«Είμαστε έτοιμοι. Η διαδρομή έχει ελεγχθεί (…) Το μόνο που μας λείπει ακόμη είναι το εμβόλιο», διαβεβαιώνει η υπεύθυνη κοινωνικών και υγειονομικών θεμάτων του Αμβούργου Μέλανι Λέονχαρτ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας με τους σχεδόν δύο εκατομμύρια κατοίκους έχει δει σε όλη της τη διάσταση αυτήν την επιχείρηση, την οποία έχει ονομάσει «Αμβούργο Εμβόλιο».