Λεπτομέρειες για το σκηνικό της φρίκης που στήθηκε στο εγκαταλελειμμένο σχολείο της Περαίας με θύμα μια 14χρονη μαθήτρια και δράστες επτά συμμαθητές της ηλικίας 13 έως 17 ετών τους οποίους καταγγέλλει ότι τη βίασαν προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία. Μέσα από το διαβιβαστικό και ξεδιπλώνεται όλο το χρονικό της σκοτεινής υπόθεσης που προκαλεί θλίψη αποτροπιασμό.

Πώς δηλαδή η μαθήτρια της Γ’ Γυμνάσιου βρέθηκε στο σχολείο, τι συνέβη και τι ισχυρίζονται οι επτά συμμαθητές της οι οποίοι στις καταθέσεις τους αρνούνται τον βιασμό παρόλο που οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπονται είναι για παραβίαση των «άρθρων 336 Π. Κ βιασμός, 337 Π. Κ προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε συνδυασμό με 45 Π. Κ συναυτουργία για πράξεις που έλαβαν χωρά περί ώρα 13: 30 στην Περαία επί της οδού Σόλωνος (εγκαταλελειμμένο σχολείο Κοραή)».

Το ραντεβού

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν «περί ώρα 13: 30, 16. 12. 20. Η ανήλικη, μετέβη στο ανωτέρω σημείο κατόπιν πρόσκλησης του γ) δράστη (σ. σ πρόκειται για έναν 14χρονο συμμαθητή της) όπου βρίσκονταν και οι λοιποί δράστες» Όπως κατέθεσε το κοριτσάκι στο χώρο βρίσκονταν περίπου 15 άτομα. Και όταν οι οκτώ συμμαθητές τους έφυγαν τότε κατάλαβε ότι κάτι κακό θα συμβεί καθώς άρχισαν να συμπεριφέρονται περίεργα. Μάλιστα όταν ζήτησε να φύγει δεν την άφησαν και την απείλησαν. Και τότε άρχισε να ξεδιπλώνεται ο εφιάλτης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία.«Κατά την παραμονή τους στο σημείο, οι δράστες την εξανάγκασαν με χρήση βίας και χωρίς τη συναίνεση της σε ασελγείς πράξεις και θωπείες των απόκρυφων σημείων του σώματος της για ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας τους, γεγονός που πραγματοποιήθηκε χωρίς όμως να την αναγκάσουν σε συνουσία».

Η εξομολόγηση και η ντροπή

Το κοριτσάκι, σε άθλια κατάσταση από όλα όσα εφιαλτικά έζησε στο παλαιό σχολείο Κοραή, πήγε στην καλύτερη της φίλη και με δάκρυα στα μάτια εξομολογήθηκε ο, τι είχε γίνει. Της ζήτησε μάλιστα να μην πει τίποτα σε κανέναν γιατί ντρεπόταν. Όμως η φίλη της δεν άντεξε, τα είπε στη μητέρα της και εκείνη με τη σειρά της ειδοποίησε τη μητέρα της ανήλικης. Η μαθήτρια, πήγε το απόγευμα της Τετάρτης στο Τμήμα Ασφαλείας Θερμαΐκού μαζί με τη μητέρα της και κατήγγειλε το συμβάν. Λίγη ώρα αργότερα οι επτά ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν με την κατηγορία του βιασμού. Οι επτά συμμαθητές, τέσσερις 14χρονοι, δυο 15χρονοι και ένας 13χρονος, αρνούνται τις κατηγορίες του βιασμού επιμένοντας στην εκδοχή της θωπείας.

Ιατροδικαστής και παιδοψυχολόγος

Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις η κατάθεση της μικρής ελήφθη παρουσία παιδοψυχολόγου της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στη σχημαστισθείσα δικογραφία συμπεριλαμβάνονται δύο ένορκες καταθέσεις μάρτυρα, μια ένορκη εξέταση μάρτυρα χωρίς όρκο παρουσία παιδοψυχολόγου. Στο κοριτσάκι χορηγήθηκε έγγραφο για εξέταση της από ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει υποστεί ενώ θα παρακολουθείται και από παιδοψυχολόγο προκειμένου να τη βοηθήσει να σταθεί στα πόδια της.

Πηγή: protothema.gr