Από τα τραγανά φυλλώδη λαχανικά, τα τρυφερά και άπαχα κρέατα έως και τα ζουμερά εσπεριδοειδή φρούτα και τα πλούσια σε σίδηρο δημητριακά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το φρέσκο είναι το καλύτερο όταν πρόκειται για το φαγητό μας, όπως αναφέρει το vita.

Φρέσκο.. αλλά γιατί;

Τα οφέλη των φρέσκων τροφίμων είναι τόσο πολλά και τα σημαντικότερα περιλαμβάνουν:
Δείτε επίσης: Όταν ο σύντροφός σας σαμποτάρει τη δίαιτά σας

*Πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά

Μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει μια ποικιλία από φρέσκα τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, ψάρια και προϊόντα ολικής άλεσης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας ενός ατόμου. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο πιο φυσικός τρόπος για να απορροφήσουμε τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε είναι μέσω της τροφής.

Το φρέσκο φαγητό μας προσφέρει ένα υγιεινό κοκτέιλ βιταμινών, ανόργανων συστατικών, αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών συστατικών που συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι το σώμα λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

*Γευτείτε την στιγμή

Το φρέσκο φαγητό έχει να κάνει και με την ποιοτική γεύση αλλά και τις ευχάριστες εμπειρίες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ειδικά τώρα, μπορείτε να αξιοποιήσετε υπέρ σας τον περιορισμό των μετακινήσεων και να δημιουργήσετε γευστικά πιάτα από φρέσκα προϊόντα.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να επιλέξετε τι θα χρειαστείτε, βρείτε γεύσεις που θα αρέσουν σε κάθε μέλος της οικογένειας και ξεκινήστε να δημιουργείτε παρέα.

*Προσιτή και εύκολη επιλογή

Υιοθετώντας φρέσκα τρόφιμα στην καθημερινή σας διατροφή, θα ωφελήσει την υγεία σας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Ταυτόχρονα, τα φρέσκα τρόφιμα βρίσκονται συνήθως σε αρκετά καλή αναλογία ποσότητας – τιμής, καθιστώντας τα εκτός από εύκολη και προσιτή επιλογή.

Μπορείτε να προγραμματίσετε τα γεύματά σας για ολόκληρη την εβδομάδα, προετοιμάζοντας γεύματα για κάθε ημέρα. Η ακόλουθη λίστα μάλιστα, με τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων, θα σας βοηθήσει στον προγραμματισμό σας.
Φρέσκα τρόφιμα; Θρεπτικά συστατικά

Καθώς επιλέγετε τα φρέσκα τρόφιμα για την καθημερινή σας διατροφή, μην ξεχνάτε που θα βρείτε και… τι:

Βιταμίνη Β: Άπαχο κρέας, γαλοπούλα, τόνος, ηλιόσποροι, σπανάκι και άλλα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, αυγά.
Βιταμίνη D: Σολομός, τόνος, άπαχο κρέας, κρόκος αυγού.
Σίδηρος: Συκώτι, στρείδια, άπαχο κρέας, ρεβίθια, φασόλια, φακές και σουσάμι.
Μαγνήσιο: Σπανάκι, λάχανο και άλλα φυλλώδη πράσινα λαχανικά. ακατέργαστα δημητριακά και όσπρια.
Ασβέστιο: Γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρια όπως σολομός και σαρδέλες, καθώς και σκούρα, φυλλώδη χόρτα.