Η αποστροφή που αισθάνεται ο Αλέξης για το Δούκα, η απόφασή του να τον κυνηγήσει μέχρι εσχάτων, ο έρωτας του για την Πηνελόπη και η ανάγκη του να δημιουργήσουν μία ευτυχισμένη οικογένεια, τα στοιχεία που έχει αγαπήσει στο χαρακτήρα που υποδύεται, ο ρόλος του Ιωάννη Καποδίστρια, ο θάνατος του πατέρα του από καρκίνο πριν από πέντε χρόνια, το οδυνηρό το συναίσθημα της απώλειας αλλά και η δύναμη να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ζωής του. Βαθιά εξομολογητικός και ειλικρινής ο Σπύρος Σταμούλης, από τις Άγριες Μέλισσες, μιλά για όλα στο περιοδικό 7 ΗΜΕΡΕΣ TV και τον Γιάννη Βίτσα.

Τι έχεις αγαπήσει στον Αλέξη Γραμματικό;

Κάθε ρόλο που υποδύομαι τον ερευνώ. Προσπαθώ να βρω στοιχεία του για να τον προσεγγίσω και ταυτόχρονα να τον αγαπήσω. Στον Αλέξη ξεχώρισα την εξυπνάδα του. Παρά το ότι έχει αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις κατάφερε να τα φέρει εις πέρας και να εξυπηρετήσει τα θέλω του. Σπούδασε νομική, έγινε εισαγγελέας, πέτυχε τους στόχους του σε μία δύσκολη εποχή. Κατόρθωσε να ξεφύγει από τον εκβιασμό του Δούκα, αλλά και πέτυχε να επιστρέψει ο πατέρας του.

Ο Αλέξης παντρεύεται την Πηνελόπη παρά την άρνηση του Δούκα και το μίσος που ουσιαστικά τρέφει απέναντι του. Να φανταστώ ότι την ίδια αντιπάθεια, εχθρότητα και αποστροφή αισθάνεται και ο ίδιος για τον πατέρα της γυναίκας του;

Ναι. Ο πρώτος είναι ξεκάθαρα γιατί έχει διαβάσει τη δικογραφία του και έχει σχηματίσει άποψη για το ποιόν του. Τον θεωρεί ένοχο. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι εκβιάστηκε. Δεν τον συμπαθεί. Ο μοναδικός λόγος που έρχεται σε επαφή μαζί του είναι ξεκάθαρα λόγω της Πηνελόπης γιατί πιστεύει ότι δεν πρέπει να κόψει την επικοινωνία με την οικογένειά της. Δεν είναι χαρούμενος που τον έχει πεθερό. Θέλει να τιμωρηθεί ο Δούκας! Θα τον κυνηγήσει μέχρι να το πετύχει. Πιστεύει ότι πρέπει να μπει στη φυλακή. Ψάχνει την κατάλληλη ευκαιρία. Δεν πρόκειται να είναι καλός μαζί του.

Η αποκαθήλωση του Δούκα έχει ξεκινήσει ήδη από τη Μυρσίνη, η οποία έχει αντιληφθεί ότι έχει σκοτώσει τον πατέρα της Ελένης με την προτροπή του Σέργιου. Ξεκινά η αντίστροφή μέτρηση για εκείνον.

Δε ξέρω αν ο Αλέξης θα επιδράσει καταλυτικά για την τελική πτώση του Δούκα. Σίγουρα όμως είναι αντίπαλος του. Είναι εχθρός του. Το έχει δηλώσει. Είναι ξεκάθαρος πώς αν του δοθεί η ευκαιρία να κλείσει το Δούκα στη φυλακή θα το πράξει. Δε θα του χαριστεί.

Αγαπά την Πηνελόπη;

Ναι.

Φοβάται για το ότι τρέφει ακόμη αισθήματα για το Μελέτη;

Σίγουρα φοβάται. Δεν είναι αδαής. Καταλαβαίνει αρκετά πράγματα. Το μοναδικό τρωτό σημείο του Αλέξη είναι πώς παρά το ότι είναι ρεαλιστής και καταλαβαίνει το τι συμβαίνει ελπίζει ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί η κατάσταση με την Πηνελόπη διαφορετικά. Έχει αντιληφθεί ότι ο Μελέτης ήταν ο έρωτας της ζωής της. Εκδηλώνει τη ζήλια του και ελπίζει ότι θα μπορέσει να την τραβήξει στη ζωή που ονειρεύεται να κάνουν.

Έρχομαι και στην υπόλοιπη πορεία σου. Συστήθηκες στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το σήριαλ για τη ζωή και το έργο του Καποδίστρια που προβλήθηκε από την COSMOTE ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλήθεια πώς είναι το συναίσθημα του να έχεις την τύχη να υποδυθείς μία τόσο ενδιαφέρουσα ιστορική προσωπικότητα;

Αισθάνθηκα πολύ τυχερός. Με πρότεινε ο Άκης Γουρζουλίδης στον σκηνοθέτη αυτής της δουλειάς Γιώργο Γκικαπέππα. Μέσα από τη μελέτη και την έρευνα έμαθα περισσότερα πράγματα για το πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας και εμπνεύστηκα από τη ζωή του. Συνειδητοποίησα πόσο σπουδαία προσωπικότητα ήταν με τις αποφάσεις που πήρε έχοντας την ευθύνη να διαχειριστεί μία σειρά από πολύ σοβαρά διλλήματα.