Στη Ροδόπη συνελήφθη και ο 52χρονος μάγειρας, ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη του 35χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης της τακτικής Ανακρίτριας του νησιού.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος θα απολογηθεί τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες..

Από την πλευρά του, ο 35χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Στους δύο κατηγορουμένους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για τέσσερα αδικήματα.

Το άγνωστο «θρίλερ» των κατασκόπων
Υπενθυμίζεται ότι περίπου 2.500 φωτογραφίες και ηλεκτρονικά αρχεία ελληνικών στόχων είχαν ανταλλάξει ο 35χρονος γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 54χρονος έλληνας μάγειρος του πλοίου της γραμμής Ρόδος – Καστελλόριζο που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για κατασκοπεία εις βάρος της χώρας μας. Ανάμεσα σε αυτά τα αρχεία ήταν φωτογραφίες και των ελληνικών υποβρυχίων – κυρίως στο λιμάνι της Ρόδου.

Οι μυστικές υπηρεσίες και οι αστυνομικές Αρχές έφτασαν, ως γνωστόν, στα ίχνη των κατασκόπων ύστερα από πληροφορία έλληνα στρατιωτικού που πραγματοποιούσε ταξίδι με το προαναφερθέν πλοίο και θεώρησε κάποιες από τις ερωτήσεις που του απηύθυνε ο μάγειρος ως ιδιαίτερα ύποπτες.

Ακολούθησε πολύμηνη παρακολούθηση ακόμη και των e-mails που αντάλλασσαν σε καθημερινή βάση οι δύο κατηγορούμενοι, ενώ φαίνεται ότι βρέθηκε και ο «σύνδεσμός» τους στην Τουρκία που ήταν και ο παραλήπτης των πληροφοριών.