Η ανακοίνωση τους: Οι παρακάτω υπογράφοντες είμαστε όλοι Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πατρέων. Οι Πατρινοί δημότες μάς έδωσαν την εντολή, με την ψήφο τους. Μας καταργεί, όμως, ο Δήμαρχος, με την πολιτική, τις αποφάσεις και τις δηλώσεις του. Το έχει κάνει και στο παρελθόν, το έκανε και πρόσφατα με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Πελετίδης, δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν προτίθεται να υλοποιήσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία Διαδημοτικού φορέα της διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, όπως υποχρεούται θεσμικά και νομικά. Συμπλήρωσε μάλιστα πως μόνο από την ψήφο των Πατρινών στις τελευταίες εκλογές δεσμεύεται, ξεχνώντας πως στο λαό μειοψήφησε και ακυρώνοντας κατάφορα τη λειτουργία και τις αποφάσεις του Συμβουλίου μας. Ο δε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μελάς, σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, υπερθεμάτισε καταλογίζοντας προβοκατόρικο ρόλο στις Δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. Πρόκειται περί σοβαρής θεσμικής εκτροπής.

Ζητάμε από τον Δήμαρχο Πατρέων και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακαλέσουν τις δηλώσεις τους, να σεβαστούν το νόμο, τους θεσμούς, τον όρκο τους και το ανώτατο βουλευόμενο όργανο της πόλης. Τους ζητάμε να «επιστρέψουν» στη Δημοκρατία. Αν δεν το κάνουν, προβληματιζόμαστε έντονα για την από εδώ και πέρα συμμετοχή μας, ως «φιμωμένοι» κομπάρσοι, σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που του έχουν στερήσει το ρόλο, τις αρμοδιότητες και τη δημοκρατική λειτουργία.

Οι «καταργημένοι» Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πατρέων

Αθανασόπουλος Θανάσης
Αλεξόπουλος Γρηγόρης
Βορίσης Διονύσης
Γρηγόρης Ηλίας
Δημακόπουλος Φώτης
Δούρος Θάνος
Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης
Θεοδωρόπουλος Νίκος
Καυκάς Γιώργος
Κουνάβης Αντώνης
Μοίραλης Νίκος
Μπακαλάρος Χρήστος
Νικολάου Ανδρέας
Νικολόπουλος Νίκος
Ντρίνιας Θεόδωρος
Ξυλιάς Θόδωρος
Παπαδημάτος Νίκος
Ρώρος Γιώργος
Σβόλης Κώστας
Σιαδήμας Βασίλης
Σολωμού Κατερίνα
Στανίτσας Χαράλαμπος
Τζανάκος Νίκος
Τριανταφυλλόπουλος Ναπολέων
Τσιμπούκης Γιάννης
Φιλοπούλου Μαρία
Χρυσανθακόπουλος Αλέκος
Ψωμάς Πέτρος