Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε αρνητική στο τεστ κορωνοϊού που έκανε μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία συνάντησε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, μετά την είδηση πως ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε θετικός στον ιό σήμερα: «Η καγκελάριος υπεβλήθη σε τεστ μερικές ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας».

«Η Γερμανίδα καγκελάριος στέλνει στον Γάλλο πρόεδρο τις καλύτερες ευχές της για ταχεία ανάρρωση», δήλωσε μία εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως το αποτέλεσμα του τεστ ήταν αρνητικό. Όπως έγινε γνωστό, ο Μακρόν υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ RTPCR μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων και σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανονισμούς που ισχύουν για όλους, θα μπει σε καραντίνα για 7 ημέρες.

Σε αυτοαπομόνωση ο Μισέλ, αλλά όχι η Φον Ντερ Λάιεν

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τέθηκε σε αυτοαπομόνωση για προληπτικούς λόγους, επειδή τη Δευτέρα είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΕ.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν θα αυτοαπομονωθεί παρότι συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο που ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Η φον ντερ Λάιεν «δεν σχεδιάζει να αυτοαπομονωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής. Η πρόεδρος της Κομισιόν συναντήθηκε με τον Μακρόν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αλλά οι γαλλικές αρχές είπαν πως η συνάντηση δεν αποτελούσε στενή επαφή που απαιτούσε αυτοαπομόνωση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.