Καλός ο στολισμός στο κέντρο της Πάτρας, όμως, υπάρχουν και σημεία αναφοράς που βρίσκονται είτε εντός, είτε δίπλα από αυτό που φέτος δεν έχουν στολιστεί από τα συνεργεία του δήμου.

Για την ακρίβεια όχι μόνο δεν έχουν στολιστεί, αλλά δεν έχει μπει κάτι που να θυμίζει στους περίοικους και στους κατοίκους της περιοχής ότι έρχονται Χριστούγεννα.

Δεν μιλάμε για δρόμους και οδούς, μιλάμε για κοτζάμ πλατείες της Πάτρας. Όπως για παράδειγμα η πλατεία Όλγας. Η πλατεία είναι εντός του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

Πέρυσι είχε στηθεί εκεί ένα μικρό χριστουγεννιάτικο χωριό με χιονάνθρωπους, καλικάντζαρους, σπιτάκια και όλα τα σχετικά. Αποτελούμενο κυρίως από παλιές κατασκευές, ήταν όμορφο, άσχετα αν έπεσε και αυτό θύμα βανδαλισμού.

Φέτος δεν υπάρχει τίποτα. Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε οι περισσότερες από αυτές τις κατασκευές που υπήρχαν στην πλατεία Όλγας τα περσινά Χριστούγεννα τοποθετήθηκαν στα τρία νοσοκομεία της Πάτρας, στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, στον Άγιο Ανδρέα και στο Καραμανδάνειο.

Η εποχή που ζούμε βλέπετε έχει βάλει τα νοσοκομεία πιο έντονα από ποτέ στην ζωή μας, ακόμα και στις γιορτές, με τους ασθενείς να δίνουν μάχη  κατά του κορωνοϊού και τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα να βρίσκονται στο πλευρό τους.

Ο δήμος έτσι έδειξε την ευαισθησία του για ακόμα μία φορά στολίζοντας τα νοσοκομεία της Πάτρας. Ωστόσο,  όπως λένε οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της πλατείας Όλγας, θα μπορούσε να βάλει κάτι που να θυμίζει Χριστούγεννα. Η κεντρική αυτή πλατεία της Πάτρας είναι σε φάση παρακμής ακόμα και μέσα στις γιορτές.

Ο πεζόδρομος με τις νεραντζιές

«Γυμνός» όμως από Χριστούγεννα είναι και ο πεζόδρομος με τις νεραντζιές στην Τριών Ναυάρχων.

Από τις σκάλες κάτω από τα Ψηλαλώνια έως το τέρμα του πεζοδρόμου στην Αγίου Ανδρέου, δεν υπάρχει μια κατασκευή ή κάτι τέλος πάντων που να δείχνει ότι βρισκόμαστε σε περίοδο γιορτών.

Στον πεζόδρομο δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις, κυρίως της εστίασης που βέβαια αυτές τις μέρες είτε είναι κλειστές, είτε υπολειτουργούν. Μια νότα χριστουγεννιάτικη θα έδινε ένα άλλο ύφος στον πεζόδρομο. Όμως, για να τα λέμε όλα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Τριών Ναυάρχων μένει χωρίς στολισμό.


Στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης

Στα Ψηλαλώνια και εκεί υπάρχουν παράπονα από τους θαμώνες της πλατείας και τους κατοίκους της περιοχής.

Δεν υπάρχει ούτε μία κατασκευή ή ένα στολίδι που να θυμίζει γιορτές στην πιο μεγαλύτερη πλατεία της Πάτρας. Μάλιστα, ο ιδιώτης που είχε εδώ και μήνες εκμισθώσει τον χώρο του κέντρου της πλατείας, με ένα μικρό λουνά πάρκ, μάζεψε τα όργανα και τα μηχανήματα που ήταν εκεί και έτσι ο χώρος έμεινε εντελώς άδειος.

Κάτι δεν θα μπορούσε να βάλει ο δήμος στην πλατεία για να θυμίζει Χριστούγεννα; Ένα σημάδι έστω….