Με μεγάλη επιτυχία και σημαντικό αριθμό προβολών συνεχίζεται το αφιέρωμα των ταινιών του CIAK στο KinoFest – Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου Πάτρας / December’s Edition.

Από τις πρώτες ημέρες του Φεστιβάλ, σημαντικός αριθμός διαδικτυακών σινεφίλ επισκέφθηκαν την πλατφόρμα προβολών (https://abcinema.gr/online/) για να παρακολουθήσουν τις ταινίες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Οι θεατές του KinoFest έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το κινηματογραφικό αποτέλεσμα του έργου CIAK «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση της δυνατότητας τουρισμού μέσω του κινηματογράφου» του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg V-A Greece-Italy 2014- 2020. Τo αφιέρωμα με τις δωρεάν προβολές ξεκίνησε στις 14/12 και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Στο πλαίσιο του CIAK, το Film Commission της Απουλίας παρήγαγε 10 μικρού μήκους ταινίες.  Η δράση επέλεξε νέους σκηνοθέτες από την Απουλία και την Ελλάδα, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν ταινίες μυθοπλασίας, βασισμένες στον κοινό βίο Ελλάδας και Ιταλίας. Το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε στη βάση μίας σπουδαίας ομαδικής δουλειάς, διαπνεόμενης από πάθος και αφοσίωση, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της διασυνοριακής και διαπολιτισμικής συνεργασίας. Μεταξύ των ταινιών είναι και αυτή του νέου Πατρινού σκηνοθέτη Ανδρέα Άννινου!

Θερμός υποστηρικτής του Φεστιβάλ, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας  Φωκίων Ζαΐμης,  χαιρετίζει την διοργάνωση τονίζοντας πως πρόκειται για «μια πολύ σημαντική εκδήλωση που προάγει τον πολιτισμό, και αναδεικνύει τους κινηματογραφικούς δημιουργούς » .

Μεταξύ άλλων ο ίδιος αναφέρθηκε στις ενέργειες για τη δημιουργία  γραφείου Film Office από την Περιφέρεια. «Προχωράμε στην ίδρυση ενός γραφείου Film Office στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το οποίο θα οργανώσει το προσωπικό, τεχνικούς, δημιουργούς, καλλιτέχνες, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, κλπ. προκειμένου να βοηθήσουν και να συνεργαστούν σε διεθνείς παραγωγές που θα επιδιώξουμε να έρθουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», υπογράμμισε ο κ. Ζαΐμης.