Μικρή αύξηση των κυήσεων παρατηρείται σε αυτό το διάστημα της πανδημίας, χωρίς όμως να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία από τη στιγμή που οι γεννήσεις έπονται.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μαιευτήρων που παρακολουθούν από κοντά το όλο θέμα αφού έχει να κάνει με τη δουλειά τους, το διάστημα της πανδημίας, από τον Μάρτιο που ξεκίνησε αυτή η μεγάλη αλλαγή που έφερε ο κορωνοϊός στις ζωές μας, υπάρχει μία μικρή αύξηση στις κυήσεις της τάξεως του 1% με 2%.

«Αυτή είναι η αίσθηση που υπάρχει σε όλους μας, χωρίς όμως να μπορούμε να μιλήσουμε με στοιχεία από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε τίποτα ακόμα για τις γεννήσεις» μας έλεγε σχετικά γνωστή μαιευτήρας της Πάτρας.

Φαίνεται λοιπόν ότι το διάστημα της πανδημίας και ειδικότερα αυτό της πρώτης καραντίνας, με ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ευνόησε τα ζευγάρια στο να έρθουν πιο κοντά και να προχωρήσουν στην όλη διαδικασία για να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί.

Βέβαια ο ανασταλτικός παράγοντας για αυτό είναι ακριβώς η ίδια η πανδημία και οι συνέπειες της κρίσης που έχει φέρει αυτή στην οικονομία, με την αβεβαιότητα να χαρακτηρίζει το αύριο δεκάδων παντρεμένων ζευγαριών, πολλά εκ των οποίων μπορεί να έχουν χάσει σε αυτό το διάστημα ακόμα και τη δουλειά τους.

«Υπάρχουν ασφαλώς μεγάλες δυσκολίες. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Ο κόσμος δεν έχει την ψυχολογία για να φέρει στον κόσμο ένα παιδί ή μπορεί να είναι αρκετά διστακτικός σε κάτι τέτοιο, ακόμα και αν το θέλει.

Όμως από την άλλη, παρά τις δυσκολίες αυτές, η ζωή θα συνεχιστεί και θα συνεχίζεται, όπως γινόταν άλλωστε μέχρι τώρα. Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα μπρος σε όλη αυτή την μαυρίλα που έχει κυριαρχήσει στις ζωές μας».

Πάντως, συγκεκριμένα στοιχεία για το που μπορεί να κυμανθεί αυτή η αύξηση των κυήσεων και κατά συνέπεια των γεννήσεων, θα γνωρίζουμε από τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο και μετά, όταν δηλαδή θα έχουν συμπληρωθεί αυτοί οι εννιά μήνες που απαιτούνται για να έρθει στον κόσμο ένα βρέφος και ταυτόχρονα έχουν γίνει οι σχετικές δηλώσεις στο ληξιαρχείο. 

Για την ώρα οι ψυχούλες αυτές βρίσκονται στη κοιλιά της μαμάς τους, ασφαλείς και προστατευμένες και ετοιμάζονται να έρθουν στον κόσμο σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία για να μας πουν ίσως ότι η ζωή είναι πάντα εδώ και θα νικήσει, ενώ ασφαλώς θα συνεχιστεί.