Η Βουλγαρία σχεδιάζει να κρατήσει τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα εμπορικά κέντρα κλειστά έως τις 31 Ιανουαρίου για να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η χώρα επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει το πιεσμένο υγειονομικό της σύστημα από τα χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Κονσταντίν Ανγκέλοφ.

H Βουλγαρία έχει ανακοινώσει πως ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό θα είναι εθελοντικός και δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Οι περιορισμοί, που επρόκειτο να λήξουν στις 21 Ιανουαρίου, βοήθησαν να επιβραδυνθεί η αύξηση στα νέα κρούσματα, αν και η Βουλγαρία συνεχίζει να έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων ανά 100.000 κατοίκους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανοίγουν τα σχολεία στη Βουλγαρία στις 4 Ιανουαρίου

Βάσει του σχεδιασμού της κυβέρνησης, λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν αύριο, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα επιτραπεί να ανοίξουν και πάλι στις 4 Ιανουαρίου. Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων θα μπορούν να ανοίξουν για τους πελάτες, αλλά με πληρότητα 50%.

Ο αριθμός των στελεχών του υγειονομικού προσωπικού της Βουλγαρίας που έχουν μολυνθεί συνεχίζει να αυξάνεται, σημείωσε το υπουργείο, καθώς έφθασε συνολικά τα 7.619, σύμφωνα με απολογισμό της περασμένης εβδομάδας, επιτείνοντας την κρίση στη χώρα της Βαλκανικής.