Χωρίς τηλέφωνο και διαδίκτυο έχει μείνει το Δρέπανο εδώ και 1,5 μήνα σχεδόν.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν, οι κάτοικοι του Δρεπάνου, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση των μαθητών και στην τηλεργασία των ενηλίκων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν «από τις 29/10 υπάρχει μια καλωδιακή βλάβη του ΟΤΕ η οποία δεν έχει επισκευαστεί ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τον ΟΤΕ και μας είπαν ότι περιμένουν έγκριση από την Ολυμπία Οδό για να ξεκινήσουν τις εργασίες.

Μετά από κάμποσα τηλέφωνα και μία αίτηση με αρ. πρωτ 2020-3110-201211, στην Ολυμπία Οδό, μιλήσαμε με ένα μηχανικό και μας είπε ότι όντως ο ΟΤΕ περιμένει έγκριση αλλά η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην Ολυμπία Οδό. Μας είπε ότι η Ολυμπία Οδός την αίτηση του ΟΤΕ την στέλνει στο υπουργείο και ότι εκεί έχει κολλήσει γιατί δεν έχουν πάρει απάντηση ακόμα.

Πώς γίνεται μια περιοχή όπως το Δρέπανο, να μένει χωρίς τηλέφωνο και ιντερνετ για 1.5 μήνα; και μάλιστα σε μια εποχή που η τηλεργασία και τηλεκπαίδευση είναι στο φουλ; Υπάρχουν παιδιά μαθητές, υπάρχει κόσμος που προσπαθεί να δουλέψει από το σπίτι και το μόνο που καταφέρνει είναι να χρεώνεται δεδομένα στις εταιρείες κινητής».