Υλικά

4 μερίδες

1 χταπόδι 1,5 κιλό
1/2 φλ τσ. Ελαιόλαδο
1/2 φλυτζανι τσαγιού ξύδι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο φέτες
1 κιλό πατάτες κυδωνάτες
1/2 κιλό φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
2-3 Δαφνόφυλλα
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αν το χταπόδι είναι κατεψυγμένο, το ξεπαγώνουμε από την προηγούμενη μέρα. Πλένουμε και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, ρίχνουμε και το ξύδι και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα μέχρι να πιεί όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε  και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να σιγοβράζει για ακόμη 20 λεπτά.

Έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, την ντομάτα, την ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα,το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό, και βράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν το χταπόδι και οι πατάτες, και πήξει το ζουμί.

Πηγή: cookpad.com