Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, καθώς έχει αναστείλλει βασικές του λειτουργίες λόγω διασποράς του κοροναϊού, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, 200 εργαζόμενοι είναι εκτός υπηρεσίας. 70 από αυτούς νοσούν με κοροναϊό και 130 βρίσκονται σε καραντίνα.

Οι εισαγωγές είναι ελάχιστες και χειρουργεία γίνονται μόνο έκτακτα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ συμπλήρώνοντας : «Κλειστά είναι στο 4ο όροφο του νοσοκομείου, η παθολογική και το Κ5 χειρουργικό. Κλειστά επίσης, στον 3ο όροφο, το ενδοσκοπικό, η χειρουργική και το Κ3 βραχείας νοσηλείας. Τα μαγειρεία δουλεύουν με προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας αφού το προσωπικό νοσεί ή είναι σε καραντίνα».

«Φτάσαμε στα μη περαιτέρω», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. «Λέγαμε για τακτικά τεστ στο προσωπικό, λέγαμε να γίνονται τακτικά τεστ σε συνοδούς και ασθενείς και όμως όχι…Η τακτική της ατομικής ευθύνης που προωθείται από το υπουργείο υγείας μας οδήγησε σε αυτή τη κατάσταση» σημειώνει.