Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Μετά από την ενίσχυση με τριάντα ένα (31) περιπολικά, έξι (6) μοτοσυκλέτες και τέσσερα (4) τετρακίνητα οχήματα με τα οποία πρόσφατα εξοπλίστηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύντομά οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής της Αχαΐας θα παραλάβουν άλλα έξι (6) περιπολικά και τέσσερα (4) τετρακίνητα οχήματα, ενώ αναμένεται και εκτός των οχημάτων να παραληφθούν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, σύντομα, μεγάλος αριθμός ατομικών εφοδίων (επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες κ.λπ.) και είδη άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λπ.).

Η προμήθεια του εξοπλισμού εντάσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα που υλοποιεί το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με προϋπολογισμό που ξεπερνά συνολικά τα 31.000.000 ευρώ. Περιλαμβάνει την προμήθεια 675 οχημάτων, 15.690 αλεξίσφαιρων γιλέκων, καθώς και μεγάλο αριθμό ατομικών εφοδίων και άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός κατανέμεται σε όλη τη χώρα, με βάση τις επιμέρους λειτουργικές ανάγκες των κατά τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών, καθώς και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Η Ένωση μας εκφράζει την ικανοποίηση της για αυτή την πρωτοβουλία της φυσικής και πολιτικής μας ηγεσίας.

Ο Έλληνας Αστυνομικός για πολλά χρόνια είχε αφεθεί απέναντι στην εγκληματικότητα μόνος του, δίχως την επιβεβλημένη υλικοτεχνική στήριξη της Πολιτείας, να υπηρετεί την δημόσια ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη με σαράβαλα περιπολικά και εξοπλισμό που προμηθευόταν με ιδία έξοδα. Σήμερα οι Έλληνες Αστυνομικοί αισθάνονται ότι η Πολιτεία δείχνει ουσιαστικά το ενδιαφέρον της για την προσφορά και το έργο τους προς την κοινωνία, αφού το πρωτοφανές αυτό εξοπλιστικό πρόγραμμα εντάσσεται σε ένα πλαίσιο αναμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιείται τον τελευταίο καιρό και το οποίο περιλαμβάνει την νομοθέτηση της ανωτατοποίησης της Σχολής Αστυφυλάκων, η οποία πια θα προσφέρει εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου στους σπουδαστές της, την θεσμοθέτηση νέου βαθμολογίου, που θα απαγκιστρώσει το χαμηλόβαθμο προσωπικό από την υπηρεσιακή και οικονομική στασιμότητα, ενώ γίνεται μια πρωτόγνωρη προσπάθεια απεμπλοκής της Αστυνομίας από κάθε λογής πάρεργα.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε λοιπόν εκ μέρους του Αστυνομικού Προσωπικού τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα και το σύνολο της πολιτικής μας ηγεσίας για το πραγματικό ενδιαφέρον που δείχνουν για την ανάταξη του ηθικού του Έλληνα Αστυνομικού. Ομοίως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη και το σύνολο της φυσικής μας ηγεσίας, για το σύνολο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν.

Οι άνθρωποι που συναποτελούν τους συνδικαλιστικούς φορείς του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσουν το έργο της δημιουργικής ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος, καταθέτοντας συνεχώς προτάσεις και διεκδικώντας δυναμικά, ώστε να εξωραϊστεί πλήρως το περιβάλλον εργασίας των Αστυνομικών και να απολαμβάνει ο Πολίτης αίσθημα ασφαλείας.