Συστατικά

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
300 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
125ml “δυνατός” καφές, κρύος
6 κουταλιές της σούπας μπράντι
12 μπισκότα σαβαγιάρ
50 γρ. μαύρη σοκολάτα, τριμμένη σε χοντρά κομμάτια

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, ρίχνεις το μασκαρπόνε και περίπου 50ml από την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάς, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις αργά την υπόλοιπη κρέμα και χτυπάς ξανά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές όταν αφαιρέσεις το σύρμα από το μπολ.
Στο μείγμα με το τυρί ρίχνεις το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύεις προσεκτικά με μια σπάτουλα. Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις τον καφέ και το μπράντι.
Σπας έξι από τα σαβαγιάρ στο μισό και τα βουτάς στο μείγμα καφέ και μπράντι. Τοποθετείς τα μουσκεμένα σαβαγιάρ στη βάση των ποτηριών. Πάνω από την πρώτη στρώση σαβαγιάρ ρίχνεις το μισό μείγμα με το τυρί και την κρέμα γάλακτος και την μισή τριμμένη μαύρη σοκολάτα.
Σπας τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα βουτάς στον καφέ και το μπράντι. Τα τοποθετείς υπόλοιπα σαβαγιάρ πάνω από την πρώτη στρώση με την κρέμα και την σοκολάτα. Στη συνέχεια, ρίχνεις το υπόλοιπο μείγμα κρέμας.
Βάζεις τα ποτήρια με το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες και στη συνέχεια, πασπαλίζεις με την υπόλοιπη σοκολάτα πριν σερβίρεις.

Πηγή: tlife.gr