Συστατικά

3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 φλιτζάνια κίτρινο τυρί της επιλογής, κομμένο σε χοντρές φέτες
1 μεγάλο πράσο, μόνο τα λευκά και τα πράσινα μέρη του, κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι, με κάποια ολόκληρα φύλλα για το γαρνίρισμα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
480 γρ. φύλο σφολιάτας
2 κουταλιές της σούπας γλυκιά
30 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
1 μεγάλο αβγό, χτυπημένο
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Σε ένα τηγάνι με λιωμένο βούτυρο, σοτάρεις το πράσο, το σκόρδο, το θυμάρι για περίπου 2 – 4 λεπτά.
Παράλληλα, τρίβεις σε ένα μούλτι το κίτρινο τυρί της επιλογής σου.
Σε έναν ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, αρχίζεις να ανοίγεις τη ζύμη σου. Ξεδιπλώνεις τη ζύμη σφολιάτας και σχηματίζεις ένα ορθογώνιο διάστασης 25×30 cm.
Κόβεις τη ζύμη σε δύο ορθογώνια διάστασης 12×30 cm και την μεταφέρεις σε 2 αντικολλητικά φύλλα ψησίματος.
Τρυπάς τη ζύμη με ένα πιρούνι, αφήνοντας λίγο κενό τριγύρω.
Απλώνεις τη μουστάρδα μέσα στη ζύμη και πασπαλίζεις με το τριμμένο σου τυρί και από πάνω με τα λαχανικά σου.
Αλείφεις προσεκτικά τις άκρες της ζύμης με λίγο αβγό και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 18 – 20 λεπτά.
Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, μοιράζεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις!

Πηγή: tlife.gr