Είσαι μόνη από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, είτε γιατί έχεις υψηλά στάνταρς, είτε γιατί είσαι ολίγον άτυχη στον έρωτα, είτε γιατί… έτσι θέλεις τελοσπάντων. Τα Χριστούγεννα λοιπόν, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη, δεν είναι μία ευχάριστη για σένα συγκυρία. Βαριέσαι τα οικογενειακά τραπέζια, το άγχος για τα ρεβεγιόν, το στριμωξίδι στα μαγαζιά, και κυρίως τις ερωτήσεις: «Γιατί είσαι ακόμα μόνη»;

Μόνο που φέτος φίλη μου, τα πράγματα για εσένα θα είναι λίγο πιο εύκολα, ίσως και ιδανικά θα έλεγα. Θυμάσαι που κάθε φορά που περπατούσες στους στολισμένους δρόμους, έβλεπες ζευγαράκια χέρι χέρι και ήθελες να ουρλιάξεις; Θυμάσαι που το feed σου στο Instagram ήταν γεμάτο ερωτευμένα πιτσουνάκια να κάνουν αγκαλιές μπροστά στο δέντρο και να ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας πίστης; Ε όλα αυτά φέτος θα εκλείψουν, όχι γιατί δεν υπάρχουν πια ερωτευμένοι, αλλά ποιος έχει την όρεξη και το κουράγιο να το… βρωντοφωνάξει;

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, τα φετινά ιδιαίτερα Χριστούγεννα, θα είναι η χαρά του single και αυτού που δεν τα συμπαθεί και πολύ, μιας και όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής… δεν θα ισχύσουν! Ούτε ρεβεγιόν, ούτε βόλτες στις στολισμένες πόλεις, ούτε ταξιδάκια, ούτε οικογενειακές συγκεντρώσεις με άπειρο φαγητό και κρασί, ούτε καν ένα ποτό με τις επίσης single κολλητές όπου θα σχολιάζετε πόσο τέλειο είναι να είσαι μόνος και πόσο δεν αντέχετε τα Χριστούγεννα.

Παρακάτω, για να σε κάνω να νιώσεις ακόμα καλύτερα, σου έχω και μερικούς άλλους λόγους, για τους οποίους ειδικά φέτος, είσαι τυχερή που είσαι single:

Ένα δώρο λιγότερο:

Ας είμαστε ειλικρινείς, είσαι ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία όπως και πολλοί άλλοι γύρω σου. Οπότε, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεται να πάρεις απολύτως κανένα δώρο. Ούτε καν στο έτερον ήμισυ, που υπό άλλες συνθήκες μπορεί και να το σκεφτόσουν. Όχι φίλη μου, ο τραπεζικός σου λογαριασμός δεν σηκώνει τρέλες.

Θα δεις όποια χριστουγεννιάτικη ταινία θέλεις:

Καλή είναι η παρέα δε λέω, αλλά δεν είναι τραγικό να θέλεις να παρακολουθήσεις το Holiday για 90ή φορά και εκείνος να επιμένει να παρακολουθήσετε το Die Hard (το 1 σαφώς) ή το εορταστικό πρόγραμμα με τον Βαλάντη; Είσαι αρκετά μίζερη για να διαπραγματευτείς ΚΑΙ το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της προτίμησής σου.

Δεν θα έχεις το άγχος της προσωπικής υγιεινής:

Δε φτάνει που έχουμε πανδημία, καραντίνα και δεν μπορούμε να πάμε ούτε μέχρι το περίπτερο χωρίς sms, θα πρέπει να σκεφτείς και τις τρίχες σου, οι οποίες έχουν θεριέψει και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις. Το λέιζερ αργεί, όπως και η ζωή γενικότερα, κι εσύ έχεις το δίλημμα: Ξυράφι ή κερί; Οπότε, στην περίπτωση που είσαι single, απλά τα αφήνεις όπως είναι και έχεις ένα έξτρα κουβερτάκι να ενισχύει τη ζεστασιά της πιτζαμούλας και του παπλώματός σου!

Πηγή: queen.gr