Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε 53.030 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ το ίδιο διάστημα 646 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως εδώ τους 180.411 νεκρούς επί συνόλου 6.834.829 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από αυτόν που καταγράφουν οι ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Ινδία.
Περιστατικά επαναμόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Βραζιλία

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας μελετά 58 ύποπτα περιστατικά επαναμόλυνσης από την Covid-19, αφότου επιβεβαίωσε το πρώτο περιστατικό ενός ανθρώπου που μολύνθηκε εκ νέου με την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, έγινε γνωστό από μια εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου.

Το πρώτο περιστατικό ήταν μια 37χρονη υγειονομική στην πόλη Νατάλ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, που διαγνώστηκε θετική τον Ιούνιο και ξανά 116 ημέρες αργότερα, τον Οκτώβριο, ανέφερε χθες το υπουργείο της Βραζιλίας.

Η επαναμόλυνση επιβεβαιώθηκε από το ερευνητικό κέντρο FioCruz στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μέχρι στιγμής, 58 ύποπτα περιστατικά επαναμόλυνσης έχουν καταγραφεί και μελετώνται από τις αρχές, είπε η εκπρόσωπος τύπου.