Την έντονη αντίδραση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Αϊβαλή, προκάλεσε η “πρεμιέρα” του προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” στις Περιφέρειες της Ηπείρου και των Ιόνιων Νήσων, καθώς σε 23 λεπτά εξαντλήθηκε δεσμεύτηκε το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Ήπειρο και σε μία ώρα και 25 λεπτά το ποσό για τα νησιά του Ιονίου.

Σε δήλωσή του ο κ. Αϊβαλής αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μάλιστα…

Ο λόγος για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Για το Υπουργείο….. «Απόλυτα επιτυχημένα ήταν όλα ….»!!!!!

Για τους πολίτες και μηχανικούς;;;

Σε 23’ λεπτά εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός της Ηπείρου.

Σε 1h 25’ λεπτά για τα νησιά του Ιονίου.

Για να καταχωρήσεις πρόταση συμπολίτη στο «Εξοικονομώ –Αυτονομώ» δεν πρέπει να είσαι μηχανικός πρέπει να είσαι…. ο “Κεντέρης” πληκτρολογίου, διαδικτύου κλπ.

Εμείς το είπαμε, το λέμε και το ξαναλέμε. Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!!!! Σε τέτοιας δημοφιλίας προγράμματα η χρονική προτεραιότητα είναι λάθος! Η λύση είναι αντικειμενικά κριτήρια και περιορισμένος χρόνος υποβολών.

Σε κάθε περίπτωση έτσι όπως είναι τα πράγματα… αφήστε ανοιχτές τις υποβολές για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, βάλτε τις υπόλοιπες αιτήσεις ως επιλαχούσες και ικανοποιήστε εντάσσοντας μέχρι εκεί που μπορείτε.

Σταματήστε να βάζετε αντιμέτωπους τους μηχανικούς με τους πολίτες τους καλύπτοντας την διαχρονική πολιτική σας στενοκεφαλιά!

Και δεν καταλαβαίνω…το κεντρικό ΤΕΕ τί κάνει συμφωνεί;;;

Η να βγάλουμε εδώ από την Δυτική Ελλάδα ανακοινώσεις για όλη την χώρα… μιας και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο γιατί τον έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων δεν τον έχουμε… αλλιώς ξέραμε τί θα κάναμε….»