Το «παρών» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, για την ενημέρωση σχετικά με την πανδημία, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη. Τα κρούσματα παραμένουν πολλά και στα νοσοκομεία η κατάσταση δεν εξομαλύνεται με τον ρυθμό που θέλαμε.

Μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, αποφασίσαμε:

«Από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η πρόσβαση του πελάτη στο κατάστημα, με έγγραφο παραλαβής, με ώρα, αφμ, επωνυμία και αποστολή sms με κωδικό 2. Η πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με pos και έξω από το κατάστημα.

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, από τις 7 το πρωί, έως τις 9 το βράδυ. Υποχρεωτικά στα κομμωτήρια λίστα πελατών με ραντεβού. Στα βιβλιοπωλεία ανώτατο όριο πελατών οι 4 πελάτες.

Στις εκκλησίες, Χριστούγεννα και Φώτων εννέα άτομα σε ναούς και 25 σε Μητροπόλεις.

Παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού έως τις 7 Ιανουαρίου, με απαγόρευση κυκλοφορίας από την Κυριακή τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Επίσης, από τις 18 Δεκεμβρίου μειώνονται οι μέρες καραντίνας σε όσους έρχονται από το εξωτερικό, στις 3 ημέρες.

Νωρίτερα πραγματοποιήσαμε έκτακτη σύσκεψη για τη Δυτική Αττική για την αποτίμηση της κατάστασης.

Τα ενεργά είναι 392, με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη, ενώ από την ιχνηλάτιση προέκυψαν 742 άτομα, που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Καλούμε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα.

Μία βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, μπορεί να επιτρέψει το άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων. Αν επιβαρυνθεί η εικόνα, κάποια θα ληφθούν πίσω».