Η Μάρμω, με δόξα και τιμές, ανακηρύσσεται η νέα προσωρινή πρόεδρος του χωριού, ενώ ο μυστηριώδης αποστολέας αφήνει και τρίτο γράμμα, το οποίο οδηγεί την Κατερίνα κατευθείαν στην αγκαλιά του Παναγή.
Ο πόλεμος μεταξύ Αθηναίων και Πλατανιωτών φουντώνει κι ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού έχει αρχίσει στο χωριό, με πολλούς διεκδικητές.

Στο μεταξύ, ο πολυμήχανος Βαγγέλας κινεί υπόγεια τα νήματα και φέρνει τα πάνω κάτω στα νέα επεισόδια της κωμικής σειράς της ΕΡΤ1 «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», από Δευτέρα 14 έως και Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, καθημερινά στις 20:00.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Eπεισόδιο 46ο Η Μάρμω, με δόξα και τιμές, ανακηρύσσεται η νέα προσωρινή πρόεδρος του Πλατάνου στο νέο συμβούλιο του χωριού. Τα μέλη αποφασίζουν ομόφωνα να κηρύξουν πόλεμο στα εγγόνια του Βαγγέλα. Καταστρώνουν σατανικά σχέδια και κάνουν δύσκολη τη ζωή των Αθηναίων, ώστε να εγκαταλείψουν τον Πλάτανο και η κληρονομιά να μείνει στο χωριό.

Ο Ηλίας ξεκινάει εμπάργκο στα εγγόνια προκαλώντας την οργή τους. Η Χρύσα επαναστατεί απέναντι στην Κική και εγκαταλείπει την οικογενειακή στέγη. Με ένα σακίδιο στην πλάτη, θα αναζητήσει νέο σπίτι. Ο Τζώρτζης θα κλέψει μια σοκολάτα από το μαγαζί του Ηλία και ο Κανέλλος θα έρθει στο σπίτι του για να τον συλλάβει! Παράλληλα, η Μυρτώ ορκίζεται να εξιχνιάσει την απαγωγή του Τζώρτζη. Έναν κανακάρη τον έχει! Αναλαμβάνει δράση και ανακρίνει έναν προς έναν τους υπόπτους. Ποιος θα αποδειχτεί σκληρό καρύδι και ποιος θα λυγίσει; Τα εγγόνια, απελπισμένα από το εμπάργκο, θα αναζητήσουν εφόδια στο Φωτεινό, εκεί όμως θα τους περιμένουν δύο δολιοφθορείς με άγριες διαθέσεις.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

Eπεισόδιο 47ο Ο Παναγής πιάνεται επ’ αυτοφώρω με το όργανο του εγκλήματος στο χέρι και άντε να αποδείξει ότι τα φαινόμενα απατούν. Η Κατερίνα τον κατηγορεί ανοιχτά για τη δολιοφθορά στα λάστιχα του αυτοκινήτου τους και η ρήξη μεταξύ τους είναι αναπόφευκτη.

Μικροί και μεγάλοι Αθηναίοι αποφασίζουν να απαντήσουν στις προκλήσεις των Πλατανιωτών, ενώ οι Πλατανιώτες εναντιώνονται στον κοινό εχθρό. Η Καλλιόπη μιλάει στην Τούλα για τον θησαυρό του Ασημάκη, η Τούλα της ορκίζεται ότι είναι… τάφος, αλλά, όπως αποδεικνύεται, ανοιχτός. Σύντομα το μυστικό αρχίζει να διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Η Χρύσα θα περάσει το βράδυ της στο τμήμα παρέα με τον Κανέλλο. Ένας μυστηριώδης φάκελος φτάνει στο σπίτι του Βαγγέλα.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

Eπεισόδιο 48ο Ένα καλάθι γεμάτο καλούδια, που βρίσκουν τα εγγόνια έξω από το σπίτι τους, θα πυροδοτήσει έριδες και θα ξεκινήσει πόλεμο με το χωριό. Η Κατερίνα είναι σίγουρη ότι τους το έφερε ο Παναγής, οι χωριανοί ότι τα εγγόνια έκλεψαν κι όλοι μαζί έχουν γίνει μύλος.

Η Χρύσα τσακώνεται με τη μάνα της, όσο ο Παρασκευάς με τον Χαραλάμπη περιμένουν ανυπόμονοι να κάνουν συμβούλιο και να καταδικάσουν τα εγγόνια σε σκληρή τιμωρία. Η Μάρμω, η οποία έχει σιχαθεί τα συμβούλια, είναι με τον Βαγγέλα που το απολαμβάνει ιδιαίτερα όλο αυτό… Η Κατερίνα παίρνει ένα ακόμα γράμμα από τον μυστηριώδη ευεργέτη, ενώ ο Ηλίας βρίσκεται μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

Eπεισόδιο 49ο Ο Ηλίας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μετά το σοκ με την επίσκεψη της Εφορίας και τηλεφωνεί στη Βαρβάρα για ενισχύσεις. Η Χρύσα πηγαίνει με τον Κανέλλο στα εγγόνια, όμως, τη στιγμή που φτάνουν, ακούνε μια συζήτηση για το σημείωμα και την παρερμηνεύουν.

Έτσι, συγκαλούν συμβούλιο νέων και αποφασίζουν όλοι να ταχθούν εναντίον τους. Ο Παναγής έχει αντίθετη γνώμη και ενημερώνει την Κατερίνα, αλλά η συνάντησή τους καταλήγει πάλι σε καβγά. Ο Ηλίας και η Βαρβάρα αποκαλύπτουν την ύπαρξη του θησαυρού στον Παρασκευά, ενώ ο Τζώρτζης, επηρεασμένος από το σημείωμα, κάνει ότι παθαίνει τροφική δηλητηρίαση στο μαγαζί της Κικής. Ο Βαγγέλας επισκέπτεται και πάλι στα κρυφά το σπίτι του, όμως αυτή τη φορά, για κακή του τύχη, στο ίδιο μέρος πηγαίνει και ο Παναγής…

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Eπεισόδιο 50ό Το κυνήγι του θησαυρού έχει αρχίσει για τον Πλάτανο και όλοι διεκδικούν μερίδιο.Ο Τζώρτζης εκθέτει άσχημα τον Θοδωρή και κυρίως την Κατερίνα, με την αποκάλυψη της ψεύτικης δηλητηρίασης, όταν τελευταία στιγμή αλλάζει γνώμη και αποφασίζει να μην κάνει κακό στη Χρύσα.

Ο μυστηριώδης αποστολέας αφήνει και τρίτο γράμμα. Το περιεχόμενό του, όμως, παρεξηγείται από την Κατερίνα και την οδηγεί κατευθείαν στην αγκαλιά του Παναγή. Κι ενώ όλα τα στρατόπεδα ρίχνονται στη μάχη για τον χαμένο θησαυρό, μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει την Καλλιόπη, που φτάνει πρώτη, παρέα με τον Σίμο και την Τούλα, στο δάσος.